Dette bildet ble funnet på et kamera og offentliggjort av National Park Service. Fra venster: Gary Favela, Don Teichner, Muku Reynolds, Steve Arthur, Linda Arthur, Robin Brum, og Mark MacKenzie. De sju turistene døde da flomvannet skylte gjennom juvet de var i ferd med å forsere.
Dette bildet ble funnet på et kamera og offentliggjort av National Park Service. Fra venster: Gary Favela, Don Teichner, Muku Reynolds, Steve Arthur, Linda Arthur, Robin Brum, og Mark MacKenzie. De sju turistene døde da flomvannet skylte gjennom juvet de var i ferd med å forsere.

Det siste bildet

Sju klatreturister i fullt sikkerhetsutstyr og våtdrakter poserer – uvitende om at det er deres aller siste bilde sammen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

For få dager senere blir alle sammen funnet døde, skriver Associated Press.

De hadde tatt seg inn i Keyhole Canyon i Zion National Park i Utah for å prøve å forsere det trange juvet med svømming og klatring.

Men naturen er lunefull. Bare timer etter at de tok seg inn i kløften mandag, slapp de mørke, truende skyende på himmelen løs enorme nedbørsmengder. Vannet fosset ned juvet, og skylte turgruppen rett i døden.

Da redningsmannskaper fant dem, noen dager etterpå, fant de også et kamera.

Med det aller siste bildet på minnekortet.

Familiene til de døde har nå i samråd med parkvoktermyndigheten valgt å offentliggjøre bildet. De sju poserte med armene rundt hverandre. Gjengen fra Nevada og California bestod både av amatører og mer erfarne naturentusiaster.

Men bare en av dem hadde erfaring med juving.

Ekteparet Linda (57) og Steve Arthur (58) fra Camarillo. Til tross for at de etterlater seg tre barn og sju barnebarn, brukte de to mye av tiden sin ute i det fri.

51 år gamle Gary Favela var hadde drevet med juving tidligere, mens Muku Reynolds (59) var en entusiastisk turgåer. Også Robin Brum (53), Don Teichner (55) og Mark MacKenzie (56) var med i gruppen.

Levningene av de sju ble funnet over flere dager, den siste av dem torsdag.

Dermed er antall omkomne etter ekstremnedbøren som rammet regionen mandag kommet opp i 20. Minst 12 andre døde i landsbyen til en mormonsk polygamisekt i nærheten da to biler ble skylt bort av vannmassene. Der er en seks år gammel gutt fortsatt savnet.

Tragedien i nasjonalparken er en kraftig påminnelse om farene ved juving – spesielt for dem som ikke er trent i å kjenne til og forholde seg til farene. Turgruppen i Zion fik klar beskjed om faren for kortvarig, intens flom da de fikk tillatelsene sine mandag morgen. De valgte å likevel ta seg videre.

Selv om noen av dem aldri før hadde prøvd juving, hindrer nasjonalparkreglene parkvokterne fra å nekte noen å ta seg inn i de trange kløftene på det grunnlaget alene.

Da den voldsomme nedbøren brøt ut mandag, ble parken umiddelbart stengt. Parkvokterne hadde imidlertid ingen sjanse til å varsle de som allerede var i parken.

Og inne i de enorme kløftformasjonene er man hjelpeløs:

– Det er ikke noe høyt punkt å søke tilflukt på i juvet. Man befinner seg i en dyp kløft hele veien, sier David Eaker, talsmann for parkmyndigheten.