VERDENSSTJERNE: Henrik Kristoffersen feirer seieren i verdenscupen i Kransjka Gora 15. mars. FOTO: AFP PHOTO / JURE MAKOVEC  /
VERDENSSTJERNE: Henrik Kristoffersen feirer seieren i verdenscupen i Kransjka Gora 15. mars. FOTO: AFP PHOTO / JURE MAKOVEC  /

Skiforbundet stoppet bedre sponsoravtale for Kristoffersen

– Jeg er lei meg for at jeg ikke får benytte mulighetene jeg har, sier Henrik Kristoffersen.

Henrik Kristoffersen var tilbudt forbedret sponsoravtale med Red Bull, men Norges Skiforbund satte en stopper for det, melder Romerikes Blad.

Alpinisten fortsetter på landslaget, men er ikke helt fornøyd med den nye avtalen med Skiforbundet.

– Vi er enig om en ettårsavtale. Jeg er fornøyd med å være en del av det norske laget, men jeg skal heller ikke legge skjul på at det er deler av avtalen jeg ville hatt annerledes, sier Kristoffersen til Romerikes Blad.

21-åringen er foran 2015/16-sesongen tilbudt en betydelig større avtale med energidrikkselskapet Red Bull, men da måtte forbundet latt Kristoffersen kjøre med firmalogoen på hjelmen, slik Aksel Lund Svindal tidligere har fått lov til. Den plassen har alpinlandslagets hovedsponsor Telenor sikret seg.

– Dette handler ikke om det sportslige opplegget til laget. Det er bra nok for meg. Men jeg får ikke lønn av skiforbundet, og jeg har ikke kostet dem noe før jeg kom med på lag. Det er pappa og mamma som har betalt alt for at jeg har kommet dit jeg er i dag, og da blir jeg mest lei meg på deres vegne at jeg ikke får lov til å benytte meg av de mulighetene jeg har, sier Kristoffersen til lokalavisen.

– Fellesskapstanken har alltid stått sterkt i norsk alpint, og vi er fornøyd med at vi er blitt enig med Henrik. Vi har stor forståelse for at han er en populær kar, og vi har diskutert markedsrettighetene, sier alpinistenes sportssjef Claus Ryste.

Nyheten kommer mens langrennsdelen i Skiforbundet er i sponsorkonflikt med Petter Northug. (©NTB)