DREPT: Tina Jørgensen ble meldt savnet i september 2000. En måned senere ble hun funnet drept. Foto: Privat
DREPT: Tina Jørgensen ble meldt savnet i september 2000. En måned senere ble hun funnet drept. Foto: Privat

Alle fire siktede i Tina-saken nekter straffskyld

STAVANGER/ROGALAND (TV 2): Samtidig som alle de fire siktede mennene nekter straffskyld, reagerer en av mennenes advokat kraftig på politiuttalelse.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

På politiets pressekonferanse fredag ettermiddag sa politiet at avhørene av den første siktede i saken var medvirkende til at de tre andre personene ble siktet og pågrepet.

Det får forsvareren til 36-åringen til å reagere.

Siktet nr. 1 nekter straffskyld

– Jeg reagerer veldig på at politiet gikk ut med de opplysningene. Jeg mener det var et strategisk feilgrep så tidlig i etterforskningen. Jeg tar det til etterretning, men føler samtidig behov for å si at min klient ikke erkjenner straffskyld i forhold til siktelsen, sier forsvarer Odd Rune Torstrup til TV 2 Nyhetene.

Siktet nr. 2 nekter straffskyld

Fredag kveld sitter den medsiktede 36-åringen som ble pågrepet i Kristiansand torsdag ettermiddag fortsatt i avhør. Advokaten hans bekrefter overfor TV 2 Nyhetene at også han nekter straffskyld.

– Han erkjenner ikke straqffskyld og stiller seg uforstående til siktelsen, sier forsvarer Trond Wåland.

Siktet nr. 3 nekter straffskyld

Også 36-åringen som ble pågrepet i Lyngdal torsdag klokken 17.55 nekter for å ha noe med drapet å gjøre.

– Han sier at dette har han ikke noe med å gjøre, sier forsvarer Arild Holden til TV 2 Nyhetene.

Siktet nr. 4 nekter straffskyld

38-åringen som var den siste som ble pågrepet i Lyngdal torsdag kveld sier det samme.

– Han er nedbrutt og det er en veldig ubehagelig situasjon for han. Han har forklart seg for politiet og erklærer ikke straffskyld, sier advokat Morten Stenheim til TV 2 Nyhetene.

Varetektsfengslet

Stavanger tingrett besluttet fredag ettermiddag å varetektsfengsle tre av de siktede under isolasjon med brev-, besøks- og medieforbud. Den fjerde ble fengslet i to uker. 

Alle fire siktede er barndomskamerater fra Lyngdal i Vest-Agder. 

Tinas familie hadde en campingvogn stående på en campingplass i Lyngdal fram til 1997. Her ferierte familien hver sommer fra Tina var liten. Det var på disse ferieturene Tina skal ha kommet i kontakt minst to av de fire som nå er siktet i saken.

Mann (36): Mannen som ble pågrepet onsdag, ble kjent med Tina i 13-14-årsalderen. De beskrives som nære venner. Tina besøkte 36-åringen i Lyngdal, og mannen reiste også på turer til Stavanger for å feste. Mannen jobber som håndverker. Domfelt i 1999 for å ha slått to personer mens han var beruset. Mannen deltok i Tinas begravelse, ifølge NRK.

Mann (36): Pågrepet torsdag klokken 16.15 etter at han meldte seg for politiet i Kristiansand. Ifølge Fædrelandsvennen er mannen domfelt en rekke ganger, blant annet for narkotikaforbrytelser, bedrageri og tyveri.

Mann (36): Mannen ble pågrepet torsdag klokken 17.55 hjemme i sin egen bolig.

Mann (38): Mannen ble pågrepet torsdag klokken 19.50. Mannen eide en BMW på tidspunktet da Tina forsvant. En slik bil har vært gjenstand for omfattende etterforskning siden Tina ble sett sammen med en mann med en lignende bil kvelden hun forsvant. Mannen er etter TV 2s opplysninger knyttet til et narkotikamiljø og har et langt rulleblad.