FJÆRLETT KLATRER: Jhonatan Restrepo. Foto: Twitter, @JhonatanRVal.
FJÆRLETT KLATRER: Jhonatan Restrepo. Foto: Twitter, @JhonatanRVal.

Katjusja henter ukjent 20-åring

Alexander Kristoffs lag fortsetter å forsterke gruppen rundt Joaquim Rodríguez.

Slik sendes sykkel-VM på TV 2!

Gode klatrere og sammenlagtryttere som Rein Taaramäe, Jurgen van den Broeck og Matvej Mamykin har allerede blitt signert for å hjelpe kaptein Rodríguez i fjellene i 2016.

Fredag offentliggjorde Katjusja at enda en med klatregener har blitt signert.

Denne gangen dreier det seg om det kolombianske stortalentet Jhonatan Restrepo. 

20-åringen, som er inne i en såkalt lærlingperiode med Katjusja denne høsten, har imponert tilstrekkelig til å sikre seg en permanent kontrakt med laget ut 2017-sesongen.

Restrepo, som også konkurrerer på bane, kommer fra Coldeportes-Claro-laget og har i inneværende sesong blant annet blitt U23-mester på landeveien i de panamerikanske lekene.

– Å signere for Katjusja er en drøm for meg. Rodríguez har alltid vært en helt for meg, og det var stort å møte ham i Vuelta a Burgos tidligere i år. Han er en ydmyk mann med godt humør. Jeg gleder meg til å konkurrere i Europa neste år, sier kolombianeren i en pressemelding fra laget.

Som kolombianer trives Restrepo naturligvis godt i fjellene, men han er også sterk i mindre krevende terreng.

– Han har utrolig mange kvaliteter. Det er det jeg liker med ham. Han kan klatre, han er rask, og er god på tempo. Han er den aller første kolombianeren på laget vårt. Det gjør dette ekstra spesielt, sier sportsdirektør Viatjeslav Jekimov.