Arbeiderpartiet garanterer for nye Jordal

Selv om Arbeiderpartiet får makten i Oslo får Vålerenga en ny arena til 500 millioner kroner i 2018. 

Oslo (TV 2): Like før valget gikk det sittende bystyret høyt ut, og lovet 500 millioner kroner til bygging av nye Jordal Amfi. 

Den nye ishockeyhallen ble lovet å stå ferdig til seriestart i 2018.

Se forholdene på Jordal i videovinduet øverst i saken!

Lover også 500 millioner kroner

Nå går det mot maktskifte i hovedstaden på første gang på 18 år, men Arbeiderpartiet lover at planene om nye Jordal ikke skal endres. 

– Arbeiderpartiet har høyere ambisjoner enn det sittende byrådet på vegne av idretten i Oslo. Vi vil bygge et nytt Jordal Amfi, men også sikre kortsiktige tiltak som forbedringer av ventilasjonsanlegget. Så det kan spilles kamper der igjen, forteller idrettspolitisk talsmann i Arbeiderpartiet, Abdullah Alsabeehg til TV 2. 

– Vil dere også bygge et nytt Jordal til 500 millioner kroner, som var prislappen det sittende byrådet lovet?

– Ja, Arbeiderpartiet vil bygge et nytt Jordal Amfi. Det er vi veldig klare og tydelige på. Vi ønsker å ta igjen det etterslepet vi ser nå, for Oslo mangler over 500 idrettsanlegg for å komme på landsgjennomsnittet, sier han. 

Alsabeehg understreker også at Arbeiderpartiet garanterer at nye Jordal Amfi skal stå klart til seriestart 2018. 

– Ja, det gjør vi, fastslår han. 

– Har aldri vært værre

Dette er en gladmelding for Vålerengas klubbdirektør Jan Tore Kjær.

– Nå vet vi jo at Raymond Johansen og Arbeiderpartiet er glad i idrett, og at de står ved de vedtakene som de andre partiene har stått for er vi veldig glade for. Så det er en gledens dag å høre at planene om nye Jordal Amfi går som planlagt, sier Kjær til TV 2. 

Selv om skjebnen til den nye hallen nå virker å være sikret er dagens Jordal Amfi i dårligere stand enn noen gang, og torsdag kveld måtte seriepremièren avlyses på grunn av tåke på isen.

Da TV 2 er på besøk er fortsatt vantene fulle av dugg, og det var fortsatt tåke inne i hallen. I tillegg til at spillerne rett og slett mistet sikten i torsdagens kamp, har fukt ødelagt deler av det digitale anlegget og vantene fylles med vann.

– Det er kliss vått inni vantene, og det vil jo ekspandere igjen. Så vi får bare håpe at det ikke er masse annet som går i stykker her, for da har vi et problem med fullføringen av seriespillet. Det elektriske anlegget er heller ikke akkurat billig, sier Kjær mens han tørker dugg. 

Anlegget fra 1952 forfaller i større og større grad, og byr på større utfordringer for hver sesong.

– Det har aldri vært værre enn det er nå, og det dukker jo opp nye problemer hver uke. Det er en trøst å vite at Arbeiderpartiet garanterer for byggingen, for hvis vi ikke hadde hatt noe alternativ for fremtiden så blir du litt motløs hvis du ikke ser noe lys i tunnelen, understreker han. 

På kort sikt handler nå alt om å utbedre ventilasjonsanlegget, så det i det hele tatt er mulig å spille hockeykamper denne sesongen. 

– Det er kultur- og idrettsetaten som eier anlegget nå, som må gå inn med strakstiltak på ventilasjon og luftavfukting så vi får gjennomført TV-kampen på tirsdag. Vi jobber for harde livet, så får vi se. Alternativet er å ikke spille i det hele tatt, slår Kjær fast. 

Vålerenga - Sparta ser du forhåpentligvis på TV 2 Sportskanalen tirsdag klokka 19.00.