ÅSTEDET: Politiet er interessert i tips knyttet til Liakollveien på Holmlia i Oslo. FOTO: DANIEL LAABAK / TIPSER.NO
ÅSTEDET: Politiet er interessert i tips knyttet til Liakollveien på Holmlia i Oslo. FOTO: DANIEL LAABAK / TIPSER.NO

Intens politijakt for å finne bortført mann i Oslo

Skal ha blitt utsatt for grov vold onsdag kveld og tatt bort i sort BMW – politiet frykter han er alvorlig skadet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En kvinne ble torsdag kveld pågrepet i saken, siktet for legemsbeskadigelse eller medvirkning til dette. Politiet har ikke avgjort om hun blir fremstilt for varetektsfengsling lørdag.

BMW: Politiet fant denne BMWen som knyttes til bortføringen 3,5 km unna åstedet. Foto: Politiet
BMW: Politiet fant denne BMWen som knyttes til bortføringen 3,5 km unna åstedet. Foto: Politiet

– Politiet har etterforsket saken med full styrke i hele natt, uten noen gjennombrudd. Vi er fortsatt veldig interessert i tips, sier informasjonsrådgiver i Oslo politidistrikt, Roar Hansen, til TV 2. 

Siktet for grov legemsbeskadigelse

Kvinnen som nå er pågrepet, er i slutten av 30-årene. Hun er siktet for grov legemsbeskadigelse eller medvirkning til dette.

– Hun nekter for å ha noe med dette å gjøre og erkjenner ikke straffskyld, sier kvinnens forsvarer Bjørn Rudjord til TV 2.

Politiet har også tauet inn en campingvogn som stod på stedet.

Savnet siden onsdag

Mannen, som er i midten av 40-årene og av irakisk opprinnelse, ble meldt savnet etter at han skal ha blitt utsatt for grov vold onsdag kveld. Politiet fikk melding om hendelsen like etter klokken 19 onsdag. 

– Slik det ser ut, så kommer det en sort BMW X5 kjørende opp mot Liakollveien 26. En mann og en lys kvinne sitter i bilen. Når bilen stopper, går den savnede mannen ut av bilen og snakker med en annen mann. Situasjonen ser ut til å eskalere, og etterhvert kommer det flere til. Mannen fra bilen blir blant annet slått med et jernrør i hodet, sa Torstein Holand, fungerende leder for seksjon for organisert kriminalitet i Oslo politidistrikt under en pressekonferanse torsdag kveld.

– Fortsetter med full styrke

Mannen ble deretter kjørt bort i BMWen. Politiet kan ikke utelukke at mannen holdes et sted mot sin vilje. 

– Vi har avhørt flere vitner avhørt siden i går og denne etterforskningen går 24 timer i døgnet. I går ble det vurdert som en redningsaksjon og så lenge vi ikke har fått tak i denne mannen, så fortsetter vi med full styrke, sier informasjonsrådgiver Roar Hansen. 

Politiet kan kontaktes på telefonnummer 22669600 for tips i saken. 

BMWen ble funnet i Øvre Prinsdals vei, omkring 3,5 kilometer unna, senere på kvelden. Da var ikke den irakiske mannen i bilen.