En av disse kjendisene har vært med i 13 realityserier

Norske kjendiser har klippekort på TV.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Linni Meister er den ubestridte realitydronningen i Norge. Hun har deltatt i hele 13 forskjellige TV-serier, og i høst er hun aktuell i «Kongen på haugen» på TV3.

Det er faktisk litt ironisk fordi denne serien er en parodi på andre realityserier. Dermed blir Linni nærmest en parodi på seg selv.

Dette har Linni Meister vært med på:

Robinsonekspedisjonen, 71 grader nord, Skal vi danse, 4-stjerners middag, Masterchef, Linni, Tigerstaden, Fangene på fortet, Senkveld duellen, Hvem bor her?, Hva har du i bagasjen? og Waschera.

– Jeg er litt sånn realityveteran. Jeg elsker å gjøre mest mulig. Man lever jo bare en gang. Nå har jeg vel rundet så å si alle TV-serier, ler Linni i et intervju med God kveld Norge.

Er det litt avhengighetsskapende?

– Jeg blir ikke avhengig, jeg blir bare veldig ofte spurt.

Ikke bare Linni

Linni er ikke den eneste kjendisen i «Kongen på haugen» som har lang merittliste.

Motorcross-kjører Pål Anders Ullevålseter har vært med i 71 grader nord, Skal vi danse, 4-stjerners middag, Barnevakten og På tur med Dag Otto.

Klesdesigner Fam Irvoll har vært med i alt fra Skal vi danse, 4-stjerners middag, Masterchef, Fam, Kakekrigen og Norges styggeste rom.

Jan Thomas kan skryte av Skal vi danse, 4-stjerners reise, Fra Hollywood til Parkveien og Senkveld duellen.

Musiker Mariann Thomassen har vært med i 71 grader nord, 4-stjerners reise, Senkveld duellen og Stjernekamp.

Skuespiller Stig Henrik Hoff har også vært med i Skal vi danse, samt 4-stjerners middag, 4-stjerners reise og Camp Senkveld.

Programleder Sigurd Sollien har Skal vi danse, Masterchef og På tur med Dag Otto bak seg, mens programleder Synnøve Skarbø Muldvarpen, Masterchef og 4-stjerners middag.

–  Jeg føler ikke at jeg parodierer meg selv, sier programleder Synnøve Skarbø om deltagelsen i «Kongen på haugen», men tilføyer lattermildt; 

–  Men utenfra kan det kanskje se ut som en patetisk, avdanket TV-stjerne som prøver å klamre seg fast i TV-bransjen.

Flere TV-serier gjør det samme

Men det er ikke bare «Kongen på haugen» som er økologisk og driver gjenbruk av kjendiser. Også andre av høstens TV-serier har mange eksempler.

Tidligere langrennsløper Vibeke Skofterud er i høst aktuell i «Råskap» på TV3, samtidig som hun er i full gang med opptakene til NRK-serien «Mesternes mester» i Monaco og i vår var hun med i «71 grader nord». Mens tidligere sykkelproff Thor Hushovd også er på TV-opptak i Monaco, samtidig som han er å se på TV 2 i «Best av de beste».

Blant sangstjernene i «Stjernekamp» er det mange som har klippekort på TV-serier. Tommy Fredvang og Eirik Søfteland ble kjent i hver sin musikkonkurranse, henholdsvis «X-factor» og «Idol». Så deltok begge to i «Skal vi danse». Og nå konkurrerer de om å vinne «Stjernekamp».

Martin Halla er kjent fra «The Voice» og Maria Haukaas Mittet ble landskjent i «Idol».

Selv veteranen Trine Rein gjør sin andre høstsesong på TV. I fjor var hun med på «The hit» på NRK.

Jørn Hoel i en klasse for seg

Men av artistene er vel Jørn Hoel, som til våren blir å se i «Hver gang vi møtes», i en klasse for seg selv: Stjernekamp, The hit, Korslaget, Masterchef og 4-stjerners middag.

Og da han var på slankekur i 2011 sa han klart fra på «God morgen Norge» at han også var klar for «Skal vi danse».

Men i årets sesong av «Skal vi danse» er han ikke med. Der er det også svært få kjendiser med klippekort i realityserier. Riktignok ble artist Stian «Staysman» Thorbjørnsen først kjent i «Paradise Hotel» og man så jo også Samuel Massie på Berserk-ekspedisjon på TVNorge.

Linni Meister er gjest i God kveld Norge på lørdag. Få det med deg kl. 22.10!