Tre 36 år gamle menn og en 38-åring er siktet for drap eller medvirkning til drap på Tina Jørgensen (20) i Stavanger i september 2000. FOTO: ALF OVE HANSEN / SCANPIX / GRAFIKK TV 2
Tre 36 år gamle menn og en 38-åring er siktet for drap eller medvirkning til drap på Tina Jørgensen (20) i Stavanger i september 2000. FOTO: ALF OVE HANSEN / SCANPIX / GRAFIKK TV 2

Tina-saken: Dette er de drapssiktede

LYNGDAL/OSLO (TV 2): På en campingplass i Lyngdal kom Tina Jørgensen i kontakt med mennene som nå er siktet for å ha drept henne.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den første mannen (36) ble pågrepet hjemme i Lyngdal i Vest-Agder klokken 09.40 onsdag.

I løpet av torsdagen ble ytterligere tre menn pågrepet og siktet i saken. Alle fire er barndomskamerater fra Lyngdal.

Ifølge Fædrelandsvennen er det mannen som først ble pågrepet som har knyttet de tre andre til saken. Kilder opplyser til TV 2 at 36-åringen har lagt kortene på bordet og er lettet over å ha snakket med politietDet er 15 år siden Tina Jørgensen ble drept i Stavanger. 

Ferieparadis

Tinas familie hadde en campingvogn stående på en campingplass i Lyngdal fram til 1997. Her ferierte familien hver sommer fra Tina var liten. Det var på disse ferieturene Tina skal ha kommet i kontakt minst to av de fire som nå er siktet i saken.

Mann (36): Mannen som ble pågrepet onsdag, ble kjent med Tina i 13-14-årsalderen. De beskrives som nære venner. Tina besøkte 36-åringen i Lyngdal, og mannen reiste også på turer til Stavanger for å feste. Mannen jobber som håndverker. Domfelt i 1999 for å ha slått to personer mens han var beruset. Mannen deltok i Tinas begravelse, ifølge NRK.

ROSFJORD CAMPING: Her ferierte Tina Jørgensen med familien i en årrekke fra Tina var liten. FOTO: MORTEN TORJUSSEN / TV 2
ROSFJORD CAMPING: Her ferierte Tina Jørgensen med familien i en årrekke fra Tina var liten. FOTO: MORTEN TORJUSSEN / TV 2

Mann (36): Pågrepet torsdag klokken 16.15 etter at han meldte seg for politiet i Kristiansand. Ifølge Fædrelandsvennen er mannen domfelt en rekke ganger, blant annet for narkotikaforbrytelser, bedrageri og tyveri.

Mann (36): Mannen ble pågrepet torsdag klokken 17.55 hjemme i sin egen bolig. 

Mann (38): Mannen ble pågrepet torsdag klokken 19.50. Mannen eide en BMW på tidspunktet da Tina forsvant. En slik bil har vært gjenstand for omfattende etterforskning siden Tina ble sett sammen med en mann med en lignende bil kvelden hun forsvant. Mannen er etter TV 2s opplysninger knyttet til et narkotikamiljø og har et langt rulleblad.

Alle fire ble etter pågripelsen fraktet til politihuset i Stavanger.

15 år gammelt mysterium

Tina Jørgensen forsvant fra Stavanger sentrum natt til søndag 24. september i 2000. 20-åringen ble funnet ved en tilfeldighet 26. oktober. Hun lå skjult i en kum ved Bore kirke, tre mil utenfor Stavanger. Hva som skjedde før hun ble plassert i kummen, har vært et mysterium for politiet.

Politiet tok opp saken på nytt i mars 2013, etter å ha mottatt mange tips over en lengre periode. Etterforskningen avdekket ikke opplysninger som kunne føre til en oppklaring av saken.

Det som nå har ført til det som kan være et gjennombrudd i drapsetterforskningen, skal etter det TV 2 kjenner til at den siktede 36-åringen fortalte noen om hemmeligheten han skal ha båret på i 15 år.

Mennene har ikke tidligere vært i politiets søkelys i forbindelse med drapssaken. Politiet gjennomførte avhør i Lyngdal i forbindelse med etterforskningen, men ingen av de fire siktede er nevnt i etterforskningsmaterialet.

Det lille man fant av DNA på avdøde var så dårlig at det ikke kunne analyseres.