«Martin Bieber»: – Jeg kan bli en av Europas beste

Martin Samuelsen tror Premier League-debuten er like rundt hjørnet.

Se Manchester City - West Ham på TV 2 Sport Premium og TV 2 Sumo lørdag 18.30.

LONDON (TV 2): I 27. etasje på Isle of Dogs i London bor det en 18-åring litt utenom det vanlige. I leiligheten har han store vinduer slik at han har utsikt over hele London.

– Jeg har det veldig fint. Jeg koser meg for tiden, sier den norske West Ham-proffen Martin Samuelsen når TV 2 besøker ham i Canary Wharf.

Det er andre gang TV 2 besøker unggutten på kort tid. Da han fikk besøk i juli, kunne han avsløre at supporterne ropte Bieber og sang «baby, baby» etter ham!

Unggutten fra Haugesund var del av Manchester Citys akademi fra han var 14 år. Da kontrakten hans gikk ut med storklubben tidligere i sommer, var ikke West Ham sene med å melde sin interesse. Nå har han funnet seg godt til rette i London. Men den nye tilværelsen har innebært store forandringer. Blant annet har han gått fra å bo med familien i Manchester til å bo alene i London.

– Det byr på nye utfordringer hver dag. Vaske klær, lage mat og rydde og sånt… Jeg savner familien og å ha noen å snakke med hver dag, men det har sine fordeler også.

Leiligheten bærer likevel ikke preg av at det er en tenåring som akkurat har flyttet ut. Det eneste som skiller det fra en vanlig leilighet er at det ligger en fotball i kjøkkenkroken. Neppe tilfeldig.

Fått skryt av Slaven Bilic
Samuelsen lever likevel et liv mange misunner ham. For mens norske gutter og jenter kun kan drømme om et Premier League-eventyr, så er det virkelig i ferd med å bli en realitet for Samuelsen.

UTSIKTEN: Dette kan Samuelsen legge seg til hver kveld. Foto: Olof Andersson
UTSIKTEN: Dette kan Samuelsen legge seg til hver kveld. Foto: Olof Andersson

– Jeg føler jeg er nærme å få debuten i Premier League. Jeg har fått gode signaler på det jeg gjør på trening. Jeg er nærmere enn noen gang, sier Samuelsen til TV 2.

En vanlig uke for Samuelsen innebærer fem treningsdager, en kampdag og en fridag. Han står opp rundt klokken halv ni, spiser noen brødskiver og drar til treningsfeltet. Der møter han spillere som Andy Carroll, Mark Noble og Victor Moses. Likevel har West Ham-manager Slaven Bilic lagt godt merke til en nordmann blant alle stjernene.

– Jeg har fått skryt av ham de gangene jeg har fått sjansen. Han er en veldig fin fyr, så det er ganske enkelt å jobbe med ham. Han er lett å snakke med og kommer med gode tilbakemeldinger, så jeg er veldig fornøyd. Jeg har tatt store steg og utviklet meg masse.

Samuelsen er målrettet og har store ambisjoner. Det har bidratt til å føre ham dit han er i dag. Det lyser i øynene hans når han forteller om hvor langt han tror han kan nå.

 – Jeg tror jeg kan bli en av Europas beste hvis jeg fortsetter å trene hardt og får sjansen.

Signert kontrakt med Nike
Høydepunktet i karrieren så langt kom den 29 august i år. Da satt 18-åringen på benken mot Liverpool på Anfield.– Det var en sinnssyk opplevelse fra start til slutt. Det er nok det største jeg har opplevd til nå. Jeg var på Anfield da Fernando Torres scoret sitt første mål mot Chelsea, legger Samuelsen til.

Denne uken kom et nytt høydepunkt da Samuelsen signerte sin første personlige sponsorkontrakt etter et besøk av Nike. Verken spilleren selv eller Nike ønsker å røpe noen detaljer i avtalen, men det er ingen tvil om at Samuelsen nå slipper å gå på butikken og grave i egen lommebok for å kjøpe nytt utstyr.

Har hjulpet Payet
En som har stjålet avisoverskriftene i England de siste ukene er Dimitri Payet. Franskmannen har tatt Premier League med storm og scoret blant annet to mål mot Newcastle i forrige kamp. Og kanskje kan en norsk 18-åring ta på seg noe av skylden for hvor fort Payet har taklet overgangen til engelsk fotball.

– Jeg kjenner Dimitri godt. Vi snakker mye sammen. Vi kom begge til West Ham i sommer. Jeg har lært ham litt engelsk. Dere får følge på intervjuene etter kamp, hvordan de gradvis blir bedre. Jeg sa jeg burde tatt betalt, men jeg tror ikke han har råd til det. Jeg er dyr i drift, ler Samuelsen.

Men Payet spiller også en svært viktig rolle i Samulelsens utvikling.

NIKE-KONTRAKT: Martin Samuelsen signerer kontrakten fra Nike og Jamal El Mazari. Foto: Olof Andersson
NIKE-KONTRAKT: Martin Samuelsen signerer kontrakten fra Nike og Jamal El Mazari. Foto: Olof Andersson

– Han er en spiller jeg ser opp til. Jeg prøver å studere ham hver dag på trening. Alle kan se at han er en fantastisk spiller. Han er den siste som går av treningsfeltet hver dag. Han står og tar frispark hver dag etter trening, så det er bare spørsmål om tid før vi får se at han scorer på frispark.

Møter Manchester City borte
På lørdag møter West Ham ligaleder Manchester City på Etihad. Den tøffeste utfordringen så langt i år for The Hammers. Men likevel har de imponert på bortebane i år og har står med seks poeng og 5-0 i målforskjell etter besøk til Emirates og Anfield.

– Det har kanskje ikke vært så høye forventninger til oss. Det får spillerne til å senke skuldrene og gjøre det de er gode på. Vi har vist at vi har nivået i oss, så hvis vi har troen på oss selv bør Manchester City være redde. Vi har offensiv slagkraft i bøttevis. De bør frykte Payet. Jeg tror ingen har sett toppnivået hans ennå.

Manchester City - West Ham ser du på TV 2 Sport Premium lørdag 18.30.