Politiet: Mann i 40-årene slått med jernrør og bortført – kvinne pågrepet

POLITIHUSET, OSLO (TV 2): Funn på åstedet tyder på at mannen er alvorlig skadd.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En mann er savnet etter at han skal ha blitt utsatt for grov vold onsdag kveld. Mannen ble deretter fraktet bort i en sort BMW, ifølge Oslo-politiet.

VOLDSEPISODE: Politiet gjennomfører undersøkelser i forbindelse med en voldsepisode onsdag kveld.  FOTO: DANIEL LAABAK / TIPSER.NO
VOLDSEPISODE: Politiet gjennomfører undersøkelser i forbindelse med en voldsepisode onsdag kveld. FOTO: DANIEL LAABAK / TIPSER.NO

Helt siden hendelsen onsdag kveld har politiet lett etter mannen. Han har så langt ikke kommet til rette. Politiet frykter nå at mannen er alvorlig skadd. 

– Vi kan ikke utelukke at mannen holdes et sted mot sin vilje, sa Torstein Holand, fungerende leder for seksjon for organisert kriminalitet i Oslo politidistrikt under en pressekonferanse torsdag kveld.

Mannen er i midten av 40-årene og er av irakisk opprinnelse. Han har permanent oppholdstillatelse i Norge.

Forsøker å finne mannen

Det var like etter klokken 19 onsdag at politiet fikk tips fra vitner om at mannen ble utsatt for vold utenfor Liakollveien på Holmlia i Oslo. 

ÅSTEDET: Politiet er interessert i tips knyttet til Liakollveien på Holmlia i Oslo. FOTO: DANIEL LAABAK / TIPSER.NO
ÅSTEDET: Politiet er interessert i tips knyttet til Liakollveien på Holmlia i Oslo. FOTO: DANIEL LAABAK / TIPSER.NO

– Slik det ser ut, så kommer det en sort BMW X5 kjørende opp mot Liakollveien 26. En mann og en lys kvinne sitter i bilen. Når bilen stopper, går den savnede mannen ut av bilen og snakker med en annen mann. Situasjonen ser ut til å eskalere, og etterhvert kommer det flere til. Mannen fra bilen blir blant annet slått med et jernrør i hodet, fortsatte seksjonssjefen. 

– Vi hører også et smell som beskrives som fyrverkeri, men vi kan heller ikke utelukke at dette er våpenskudd, la han til.

Mannen ble deretter kjørt bort i BMWen. 

Fjernet skiltene

Senere fikk politiet melding om en sort bil bil som har kjørt inn i en hekk i Øvre Prinsdals vei 47A. Bilen ble funnet av politiet i Øvre Prinsdals vei 3, omtrent 3,5 kilometer unna.

Skiltene på bilen var da fjernet. 

– Vi har ikke oversikt over hvilken vei bilen har kjørt mellom adressene. Vi ber derfor om at alle som kan ha sett bilen i dette tidsrommet (mellom klokken 19 og 20, journ.anm) om å kontakte oss på tipsnummer 22669600, sa Holand. 

Siden mannen ikke var i BMWen da den ble funnet, tror politiet at mannen ble flyttet fra BMWen og over i annen bil, ble satt av eller dumpet på bilens rute mellom åstedet og der bilen ble funnet. 

Kvinne pågrepet

Politiet har gjennomført rundspørringer i området, og er i ferd med å avhøre vitner. 

En kvinne i slutten av 30-årene ble torsdag pågrepet i saken. Hun er siktet for grov legemsbeskadigelse eller medvirkning til dette. 

– Vitner har sett det de beskriver som fire menn på åstedet for voldshandlingen. Vi ønsker informasjon om disse personene, opplyste politiet på pressekonferansen. 

KART: Dette kartet viser adressene som er knyttet til hendelsen. FOTO: Google Maps
KART: Dette kartet viser adressene som er knyttet til hendelsen. FOTO: Google Maps

NTB/TV 2