Datterens babygråt vekket Shelly (25) fra koma

Etter et hastekeisersnitt våknet ikke Shelly Cawley opp igjen, og familie og venner fryktet det verste. Så, etter sju dager, ble den lille datteren lagt på brystet hennes.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hver fødsel har sin spesielle historie. Historien da Shelly Cawleys datter ble født i Carolina i USA er likevel ekstra spesiell.

Fødselen utviklet seg slik at Shelly måtte ta et hastekeisersnitt. Hun fikk full narkose, og ektemannen fikk ikke være med inn på operasjonsstuen.

– Jeg husker tydelig at jeg gråt da jeg ble lagt på benken før keisersnittet. Jeg sa til legene at jeg var redd jeg ikke kom til å våkne opp etter operasjonen. Det er ganske ekkelt å tenke på nå, ettersom jeg faktisk fikk rett, sier Shelly.

Sju dager i koma

Under operasjonen løsnet en blodpropp, trolig fra foten. Blodproppen satte seg i lungene, og sendte den nybakte moren i koma.

– Legene hadde gjort alt de kunne, og det var tydelig at også de på et tidspunkt trodde de kom til å miste henne, forteller ektemannen Jeremy.

I sju dager lå Shelly i koma, og familien fryktet det verste. 

Våknet av babygråt

Da kom en av sykepleierne på ideen om å legge den nyfødte på brystet til moren.

– Vi vet jo at kroppskontakt er viktig for en nyfødt, så vi tenkte vi kunne prøve det på moren også, forteller Ashley Manus, avdelingssykepleier ved Carolinas Medical Center. 

Den lille jenta falt i søvn med en gang på morens bryst.

– Det var ikke hva vi trengte. Sykepleierne mente vi måtte få Rylan til å skrike, forteller ektemannen Heremy.

Etter litt erting og kiling begynte den lille babyen å skrike.

– Det var som om lyden nådde inn til Shelly og vekket henne, forteller ektemannen til USA Today.

Øverst i artikkelen kan du se intervjuene som ble gjort med Shelly og ektemannen kort tid etter at hun våknet fra koma. Nå er det gått ett år, og den lille familien på tre har oppdatert sine venner på Facebook om hvordan de har det.