DØMT: Slava Voynov ble støttet av sin kone Maria Varlamova i retten, men ble likevel dømt for vold mot henne.(Brad Graverson/The Daily Breeze via AP)
DØMT: Slava Voynov ble støttet av sin kone Maria Varlamova i retten, men ble likevel dømt for vold mot henne.(Brad Graverson/The Daily Breeze via AP)

Voldsdømt NHL-stjerne stikker av fra USA

Slava Voynov drar hjem til Russland før han blir utvist fra USA.

Den russiske ishockeyspilleren Slava Voynov tar med seg familien og flytter hjem til USA.

25-åringen sto i fare for å bli utvist fra USA etter at han i juli ble dømt for vold mot sin egen kone Maria Varlamova.

– Jeg beklager til alle involvert i ishockey som er blitt påvirket av situasjonen min. Jeg vil også ønske spillerne i LA Kings lykke til i fremtiden, sier han i en pressemelding ifølge New York Post.

Tok kvelertak på sin kone
Det var i oktober i fjor at politiet måtte rykke ut til Voynovs hjemmeadresse. Ishockeyspilleren ble først arrestert for husbråk, men han ble også etter hvert tiltalt for å ha slått, sparket og tatt kvelertak på Varlamova.

Han ble utestengt de siste 76 kampene av forrige sesong, og da saken kom opp for retten, valgte han å si seg skyldig får å få strafferabatt. For to uker siden ble han løslatt etter å ha tilbragt to måneder i fengsel.

Etter løslatelsen ble saken hans tatt hånd om av immigrasjonsmyndighetene, og Voynov ville trolig blitt fratatt visumet sitt og blitt utvist fra USA.

Men nå har han kommet dem i forkjøpet og dratt hjem til Russland.

– Han er ikke på lønningslisten vår
Los Angeles Kings har i lang tid sett på mulighetene for å løse Voynov fra kontrakten med klubben.

Russeren hadde fire år igjen og dersom de brøt kontrakten, så ville han hatt krav på de resterende 155 millioner kronene han ville tjent de siste fire årene.

Men nå som han selv har valgt å si opp kontrakten, er de ikke lenger forpliktet til å betale ham.

– Han er ikke i stallen vår. Han er ikke på lønningslisten vår. Han teller ikke med, sier Kings-leder Jeff Solomon.

Flere med trøbbel med politiet
Kings fikk mye kritikk fordi de valgte å støtte Voynov inntil han ble dømt. Men i kjølvannet av saken har de innført en mye tøffere politikk overfor spillere som bryter loven.

Jarret Stoll ble i april arrestert i Las Vegas for besittelse av kokain og partydopet MDMA. Kings ønsket etter det ikke å tilby ham en ny kontrakt, og i august ble Stoll i stedet lagkamerat med Mats Zuccarello Aasen i New York Rangers.

En annen som fikk avskjed på grått papir er Mike Richards. 30-åringen ble i juni arrestert da han prøvde å ta med seg oxycodone inn i Canada.

Klubben mener han brøt kontrakten da han brøt loven, og sa opp kontrakten hans.

Da Richards kom til klubben i 2011 fikk han en tolvårskontrakt verdt over 560 millioner kroner. Men de siste sesongene har han ikke prestert på isen, og Kings har lenge prøvd å komme seg ut av kontrakten.

Nå har spillerforeningen i NHL tatt ut sak mot Kings for ulovlig oppsigelse.