FRA ANMELDER TIL DOMMER: Sandeep Singh er klar for ny jobb som Idol-dommer. Han er ikke redd for å knuse drømmer. FOTO: ANTON SOGGIU / TV 2
FRA ANMELDER TIL DOMMER: Sandeep Singh er klar for ny jobb som Idol-dommer. Han er ikke redd for å knuse drømmer. FOTO: ANTON SOGGIU / TV 2

Musikkanmelder Sandeep Singh var ikke i tvil da han fikk Idol-tilbudet

– Jeg har knust drømmer før. Men da har jeg ikke måttet se dem i øynene!

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Når Idol går i gang med innspillingen av en ny sesong senere i år, blir det med tre nye dommere. 

I tillegg til erfarne Gunnar Greve Pettersen (33) får artist Øyvind «Vinni» Sauvik (39), låtskriver og artist Ina Wroldsen (31) og musikkanmelder Sandeep Singh (29) plass bak dommerbordet. 

Sistnevnte forteller til TV 2 at det slettes ikke var vanskelig å takke ja til jobbtilbudet. 

– Det var innmari gøy å bli spurt om å være dommer! Jeg har faktisk sett for meg å sitte i panelet helt siden den første sesongen av Idol gikk på TV. Når man sitter der i sofaen, føler man seg som en del av panelet, og så sitter man og skriker til deltakerne eller dommerne. Så for meg blir det helt naturlig å dømme folk, ha-ha. 

Vil du synge for årets dommere? Meld deg på her!

– Har knust drømmer før

Singh har vært musikkanmelder i VG i flere år, og jobber for tiden som musikkansvarlig i Dagbladet. 

Han forteller at han definitivt har lang erfaring med å både hylle og skuffe folk. 

– Jobben som Idol-dommer går ut på å enten stimulere drømmer eller å knuse dem. Og det har jeg gjort før. Men da har jeg ikke måttet se dem i øynene! Så det blir nytt, da. Å faktisk se drømmer bli halvveis oppfylt eller knust, og å møte blikkene. Det tror jeg kan bli skjellsettende, sier han.

Har anmeldt Vinni tidligere

I jobben som musikkanmelder, har Singh kastet alle terninger. Han er ikke redd for å være streng på TV, heller.  

– Det kommer an på hvem som blir stilt foran meg. Hvis jeg har grunn til å være streng, er jeg det. Hvis noen kommer inn der og ødelegger favorittlåta mi, kommer jeg til å være streng! Men jeg tror jeg kommer til å være streng med et smil. Selv om det er mye syre som kan komme ut bak det smilet. 

Også Vinni har fått terningen trillet av musikkanmelderen. 29-åringen tror ikke det kommer til å skape dårlig stemning på Idol-settet. 

– Jeg kan ikke huske å ha slaktet Vinni noen gang, så jeg frykter ingen knyttnever fra siden. Men det blir nok uaktuelt å anmelde ham framover da vi sikkert kommer til å bli dritgode kompiser. Krysser fingrene for at han vil bli kompisen min. Døvt om vi ikke blir kompiser nå, ass.

Spår at Ina blir den strengeste

I tillegg til at Singh altså har store forventninger om nye vennskap, har han også full tiltro til sine nye kolleger. 

–  Jeg synes det er et veldig friskt dommerpanel! Det er veldig fint å ha med en som Gunnar på laget, som har gjort dette flere ganger før og blir en bauta man støtter seg til. Og så har man Vinni, som er en jævla real og jordnær fyr, og som har langt mer musikkunnskap enn man kanskje tror ved første øyekast. Og han er en fyr som er in touch med følelsene sine.

Skribenten har en mistnake om at dommerpanelets kvinnelige alibi blir den strengeste i kvartetten. 

– Ina er en av de mest vellykkede låtskriverne vi har her. Jeg har litt følelsen av at hun kommer til å være den strenge. Jeg vet ikke, jeg har aldri møtt henne før. Men jeg tror det er en grunn til at hun har klart seg bra. Jeg har inntrykk av at hun er hard headed. Jeg tror ikke hun kommer til å pynte på ting.

– Hvem tror du blir «den snille»?

– Ja, si det. Jeg tror egentlig ikke man har like skarpe karakterer som man hadde før. Hvis noen tar den strenge rollen, ser man seg kanskje nødt til å være litt snillere. Jeg tror kanskje Gunnar tar lederrollen, siden han er erfaren. Vinni kan fort bli den snille!

– Leter ikke etter den fineste stemmen

Innspillingen av neste Idol-sesong, som skal gå i 2016, begynner allerede senere i høst. 

Den ferske Idol-dommeren håper hans fartstid i pressen kan gjøre at han blir et positivt tillegg til de tre musikalske kollegene.

– Jeg tror jeg kommer fra et litt annet perspektiv enn de andre. Som musikkjournalist har jeg ingen kommersielle hensikter. Jeg tenker ikke på hva som kommer til å selge. Jeg tenker på hva jeg kommer til å høre på selv. Og sånn sett ser jeg ikke nødvendigvis etter den deltakeren som har den fineste stemmen, men den som klarer å formidle noen følelser. Som synger til ryggraden min fremfor å synge til øret.

Her blir det Idol-audition i høst

Bergen:
Pre-cast: 5. november
Audition: 7. og 8. november

Trondheim:
Pre-cast: 13. november
Audition: 15. og 16. november

Oslo:
Pre-cast: 1. og 2. desember
Audition: 4., 5. og 6. desember

Idol kommer på TV 2 i 2016. Meld deg på den neste sesongen NÅ!