KLARE FOR Å DØMME: Vinni, Gunnar Greve og Sandeep Singh er tre av årets fire Idol-dommere.  FOTO: ANTON SOGGIU / TV 2
KLARE FOR Å DØMME: Vinni, Gunnar Greve og Sandeep Singh er tre av årets fire Idol-dommere. FOTO: ANTON SOGGIU / TV 2

Idol får tre nye dommere – Vinni er én av dem

Inntar dommerbordet sammen med Ina Wroldsen, Sandeep Singh og Gunnar Greve Pettersen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Når TV 2 setter i gang med innspillingen av en ny sesong av Idol denne høsten, blir det med tre nye ansikter bak dommerbordet. 

Manager og tidligere artist Gunnar Greve Pettersen (33) blir sittende, og får følge av rapper Øyvind «Vinni» Sauvik (39), låtskriver og artist Ina Wroldsen (31) og musikkanmelder Sandeep Singh (29). 

Meld deg eller noen du kjenner på Idol her!

Vinni: – Skrur av når Gunnar babler

Vinni slo gjennom som artist som den ene halvdelen av rapduoen Paperboys med debutalbumet «No Cure for Life» og hitsingelen «Barcelona» i 2002.

I nyere tid er han kanskje mest kjent for sin deltakelse i Hver gang vi møtes, som også resulterte i at hans tolkning av Halvdans Sivertsens «Sommerfuggel i vinterland» toppet hitlistene i 2012. 

Den nye dommeren forteller til TV 2 at han har fulgt med på Idol helt siden første sesongen, da Kurt Nilsen ble utropt som vinner både i den norske og i den internasjonale varianten av sangkonkurransen. 

– Jeg så Kurt vinne World Idol. Det var stort! Ellers har jeg sett litt, men skrur alltid av når Gunnar begynner å bable. 

Selv om han nå skal settes på prøve foran hundretusener av seere, innrømmer han at han ikke er så bekymret. 

– Jeg er ekstremt takknemlig for de tre andre dommerne. De er så fulle av kvaliteter at jeg regner med at jobben min blir enormt enkel, spår han. 

– Hva tror du blir den største utfordringen? 

– Å skulle være på TV hver fredag. Det skal godt gjøres å ikke bl lei av seg selv da!

Gunnar Greve: – Elsker å være dommer 

Artistmanager, gründer og hiphop-artist Gunnar Greve Pettersen (33) har allerede tre sesonger som Idol-dommer bak seg.

Han forteller til TV 2 at det er mange grunner til at han nå er med for fjerde gang. 

– Jeg takket ja mest av alt fordi jeg elsker å være Idol-dommer! Jeg lever for, av, med og rundt musikk. Det å få lov til å være med på å utvikle artister og utvikle og finne nye talenter og nye artister er kanskje det jeg synes er gøyest med hele jobben min. I tillegg til å få være på TV. Check, check, check!

Manageren innrømmer at han har skyhøye forventninger til spesielt én av de nye kollegene hans. 

– Det blir jo veldig nytt og annerledes, og noe jeg er superspent på! Jeg tror ikke jeg kunne vært mer fornøyd. Jeg kjenner jo han ene karen veldig godt. Vinni er en viktig klient for meg, men også en nær venn, og han har vært det i mange år. Uansett hvor vi er, har vi det usannsynlig artig! Og det gleder jeg meg til å få lov til å dele og vise til publikum og Idol-fansen. Så det blir gøy! 

– Stort tomrom å fylle etter Kurt, Tone og «Dansken»

33-åringen medgir at han kommer til å savne trioen han hadde følge av i forrige sesong, men har full tiltro til resten av de ferske dommerne.

– De to andre er relativt nye bekjentskaper for meg. Ina har jeg aldri truffet, så det blir kjempe-kjempe-spennende. Jeg ser opp til henne, og jeg ser veldig opp til Sandeep også. Jeg har en stor musikalsk respekt for dem begge. Så alt i alt er det tre fantastisk flotte folk som jeg gleder meg veldig til å jobbe med. Jeg har stor tro på at de klarer å fylle de store tomrommet, sier Greve Pettersen og refererer til Kurt Nilsen, Tone Damli Aaberge og Esben «Dansken» Selvig, som var dommere i forrige sesong

Sandeep Singh: Sikret drømmejobben

29 år gamle Sandeep Singh har vært musikkanmelder for VG og jobber for tiden som musikkansvarlig i Dagbladet.

Han sier til TV 2 at han har siklet på jobben som Idol-dommer siden 2003.

LÅTSKRIVER: Ina Wroldsen har oppnådd stor suksess som låtskriver. Hun er Idol-dommerpanelets kvinnelige alibi når TV 2 setter i gang med en ny sesong. FOTO: TRULS M. QVALE / PRESSE
LÅTSKRIVER: Ina Wroldsen har oppnådd stor suksess som låtskriver. Hun er Idol-dommerpanelets kvinnelige alibi når TV 2 setter i gang med en ny sesong. FOTO: TRULS M. QVALE / PRESSE

– Det var innmari gøy å bli spurt om å være dommer! Jeg har faktisk sett for meg å sitte i panelet helt siden den første sesongen av Idol gikk på TV. Når man sitter der i sofaen, føler man seg som en del av panelet, og så sitter man og skriker til deltakerne eller dommerne. Så for meg blir det helt naturlig å dømme folk, ha-ha!

Låtskriver Ina Wroldsen: 110 millioner visninger på låt på YouTube

Ina Wroldsen (31)  har opparbeidet seg en solid karriere som låtskriver for artister i øverste liga på verdensbasis.

Hennes låter er utgitt av blant andre Shakira, Britney Spears, Pussycat Dolls, Leona Lewis, One Direction, Demi Lovato og Calvin Harris. Hun har også hatt stor suksess som artist, både med elektrobandet AskEmbla og som soloartist.

For tiden er Ina aktuell med låta «How Deep Is Your Love», som hun både har skrevet og synger sammen med den tidligere nevnte skotske super-DJen Calvin Harris.

Wroldsen forteller at hun gleder seg til vende snuta mot norske sangtalenter. 

– Dette er noe jeg har hatt lyst til å gjøre lenge, Så, ja, jeg gleder meg veldig. Jeg er stolt av å være en del av årets jurykonstellasjon. Vi sitter alle fire på utrolig mye variert og bra kompetanse, så jeg føler meg trygg på at Idol 2016 blir bra, sier hun i en pressemelding.

Programleder for neste sesong av Idol blir Markus Bailey (22). 

Her blir det Idol-audition i høst

Bergen:
Pre-cast: 5. november
Audition: 7. og 8. november

Trondheim:
Pre-cast: 13. november
Audition: 15. og 16. november

Oslo:
Pre-cast: 1. og 2. desember
Audition: 4., 5. og 6. desember

Meld deg eller noen du kjenner på Idol her! Idol kommer på TV 2 i 2016.