SKIFORBUNDET VIL TA IMOT NORTHUG: Norges Skiforbund strekker ut hånden til Petter Northug.  FOTO: PETTER NORTHUG / TV 2
SKIFORBUNDET VIL TA IMOT NORTHUG: Norges Skiforbund strekker ut hånden til Petter Northug.  FOTO: PETTER NORTHUG / TV 2

Her er Skiforbundets nye svar til Northug

Ny pressemelding sendt ut torsdag.

Skiforbundet har torsdag sendt ut ny pressemelding til Petter Northug, etter onsdagens uttalelser der skistjernen snakket ut for første gang denne uken.

I en mail fra generalsekretær Stein Opsal (se nederst i artikkelen) ønskes Petter Northug velkommen til et møte på Ullevaal Stadion. I møtet vil Opsal, skipresident Erik Røste og langrennskomiteens leder Torbjørn Skogstad være til stede.

«Det er viktig for oss å understreke at dette ikke er et forhandlingsmøte. Vi er imidlertid positive til å møte deg slik du ønsker. Vi vil samtidig gjennomgå Skiforbundets syn i saken.», skriver Opsal.

– Vi er selvsagt glade for at Skiforbundet åpner døren og tar oss imot til et møte slik vi tok initiativ til, sier Northugs manager Are Sørum Langås til TV 2.

Landslagssjef Vidar Løfshus skulle gjerne hatt Petter Northug på landslaget, men han planlegger foreløpig en vinter uten Northug.

– Situasjonen er beklagelig, men Skistyret har kommet med klare rammer. Vi kan ikke gå utover det. Vi har et fellesskap og landslagsmodell vi må ta vare på. Nå er strikken tøyd langt nok, og da er døren stengt, sier Løfshus.

– Bør skistyret høre på Northug?

– Jeg kjenner rammen i de avtalene veldig godt. De rammene har jeg videreformidlet til utøverne. Vi har et ansvar overfor 23 andre utøvere. De vet godt hva som ligger i den avtalen. Jeg tror ikke de med rak rygg kan gå tilbake til utøverne for å si at Petter har fått mer. Det er faktisk flere som har mulighet for private sponsorer, sier Løfshus. 

Northug møtte et samlet pressekorps utenfor Oslo rådhus onsdag. Der redegjorde han kjapt for sitt ståsted i konflikten med Norges Skiforbund.

– Jeg har fått med meg at Skiforbundet har nullstilt avtalen. Men jeg håper de tar imot invitasjonen til å gå i dialog for. Jeg ønsker ikke noen særbehandling, men en avtale på lik linje med de andre løperne uten for landslaget når jeg representerer Norge i World Cup og mesterskap, sa Northug i går.

Northug-leiren ønsker en lignende avtale som mosbyggen hadde i 2013/14-sesongen. Da hadde han visse friperioder hvor han kunne profilere sponsoren sin Coop. Før 2014/15-sesongen måtte Northug skrive under på en avtale hvor han forpliktet seg til å være landslagsløper fra 24. november til 7. april. Northug kunne ikke profilere Coop i denne perioden. 

Her er hele pressemeldingen fra NSF:

«Hei Petter,

Vi er glade for at du personlig vil engasjere deg, og ønsker deg velkommen til et møte i våre lokaler på Ullevål Stadion. Fra vår side vil skipresident Erik Røste, langrennskomiteens leder Torbjørn Skogstad og undertegnede være til stede.
Du står selvfølgelig fritt til å ta med deg de rådgiverne du vil.

Det er viktig for oss å understreke at dette ikke er et forhandlingsmøte. Vi er imidlertid positive til å møte deg slik du ønsker. Vi vil samtidig gjennomgå Skiforbundets syn i saken.

Det har vært avholdt flere møter med ditt team i løpet av sommeren, senest onsdag for åtte dager siden. Skipresidenten avbrøt for eksempel sin sommerferie og reiste til Trondheim for å møte blant andre Are Sørum Langås i juli.

Derfor ser vi nå fram til å møte deg personlig. Det er fint om du så raskt som mulig sender over forslag til aktuelle tidspunkt, gjerne allerede i neste uke.

Med vennlig hilsen
Stein Opsal
Generalsekretær»