Tina-siktedes forsvarer: – Jeg kan bekrefte at de har kjent hverandre

36-åringen som er siktet for drap eller medvirkning på drap på Tina Jørgensen i 2000 avhøres om det femten år gamle drapet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Forsvareren til mannen som onsdag ble pågrepet, siktet for drap eller medvirkning til drap på Tina Jørgensen, holder kortene tett til brystet.

– Vi holder kortene særdeles tett og vil ikke gi opplysninger i saken. Etter mitt syn er det mennesker der ute som vet ting om saken og som åpenbart vil bli avhørt om saken og derfor er det i vår klients interesse at ingenting blir lekket ut, sier forsvarer Odd-Rune Torstrup på en pressekonferanse.

Ordknapp

Politiet i Rogaland fortalte tidligere i dag at Tina Jørgensen og den nå siktede mannen hadde kjennskap til hverandre.

– Jeg kan bekrefte at de har kjent hverandre, sier Torstrup.

Forsvareren vil ikke si noe om hva hans klient har reagert på å bli pågrepet eller om hvordan han stiller seg til siktelsen.

– Jeg vil ikke gi uttrykk for om han erkjenner straffskyld.

– Hvordan har han samarbeidet med politiet?

– Han har gitt forklaringer gjennom gårsdagen og er villig til å gi nye forklaringer.

– Var han i Stavanger på det aktuelle tidspunktet i 2000?

– Det ønsker jeg ikke å si noe om, sier Torstrup.

Pågrepet hjemme

– Mannen ble pågrepet i sin bolig i Lyngdal, fortalte Herdis Traa, politiadvokat ved Felles etterforskningsenhet i Rogaland politidistrikt, på en pressekonferanse torsdag formiddag.

Lyngdal ligger i Vest-Agder, rundt 15 mil fra stedet der Tina Jørgensen ble funnet død.

– Mannen som ble pågrepet har ikke vært i politiets søkelys i forbindelse med saken tidligere, opplyste politiet på pressekonferansen.

– Opplysningene tyder på at Tina og han har hatt kjennskap til hverandre, sa Bjørn Kåre Dahl, leder for personseksjonen ved Felles etterforskningsenhet i Rogaland politidistrikt på pressekonferansen.

Dahl informerer om at de har fått ny informasjon, men vil ikke utdype hva som førte frem til pågripelsen av mannen.

Funnet død i kum

Tina Jørgensen forsvant fra Stavanger sentrum natt til 24. september i 2000. Først 26. oktober ble hun funnet ved Bore kirke, tre mil utenfor Stavanger.

Jørgensen ble funnet skjult i en kum. Funnet ble gjort tilfeldig, i forbindelse med en annen sak. Undersøkelser viste at hun hadde blitt drept med stump vold.

Et vitne forklarte etter forsvinningen at han så Tina Jørgensen snakket med en ukjent mann utenfor Burger King på torget i Stavanger. Observasjonen ble gjort i 01.30-tiden natt til 24 september 2000, samme natt som 21-åringen forsvant.

Tina Jørgensens kjæreste ble siktet og tiltalt, men saken ble henlagt og mannen renvasket for mistanke. I 2005 ble kjæresten tilkjent 188.500 i erstatning for de to månedene han satt i varetekt.