Nå er krabbene på sitt aller beste!
Gjestekokk James Maxwell-Stewart laget to enkle deilige krabberetter - både naturell og spicy!
Taskekrabben spiser seg god og tykk i løpet av sommeren, og er proppet med innmat når høsten kommer.
Oppskrift av James Maxwell-Stewart, Kjøkkensjef og daglig leder, Cru vin & kjøkken
Taskekrabbe naturell
Dette trenger du:
- 1 ltr vann
- 50 g salt
- Dill
Slik gjør du:
Kokk opp vann, salt og dill.
Legg krabben i vannet og kok i 15-20 min.
Sever gjerne med sennepsmajones, sitron, dill, estragon og loff.
Taskekrabbeklør ‘spicy’
4 stk krabbeklør
Dette trenger du:
- 20 g smør til steking
- 1 sjalottløk
- 2 hvitløksfedd
- 10 g svartpepper, ristet eller kvernet
- 1 chili
- 20 g ingefær
- 20 g soyasaus
- 30 g sukker
- 20 g oyster saus
Slik gjør du:
Kjør ingefær, sjalottløk, hvitløk og chili med en stavmixer, eller blender.
Tilsett soysaus, oyster saus, sukker og svart pepper.
Bland til en jevn røre.
Stek krabbeklørne i smør med skallet på i 2 minutter, tilsett resten av ingrediensene og rør godt, stekt i 2 min.
Servere gjerne med koriander og sitronskall.
Artikkelen er oppdatert