Nå er krabbene på sitt aller beste!

Gjestekokk James Maxwell-Stewart laget to enkle deilige krabberetter - både naturell og spicy!

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Taskekrabben spiser seg god og tykk i løpet av sommeren, og er proppet med innmat når høsten kommer.

Oppskrift av James Maxwell-Stewart, Kjøkkensjef og daglig leder, Cru vin & kjøkken

 

 

Taskekrabbe naturell

Dette trenger du:

  • 1 ltr vann
  • 50 g salt
  • Dill

Slik gjør du:

Kokk opp vann, salt og dill.
Legg krabben i vannet og kok i 15-20 min.
Sever gjerne med sennepsmajones, sitron, dill, estragon og loff.

 

Taskekrabbeklør ‘spicy’

4 stk krabbeklør

Dette trenger du:

  • 20 g smør til steking
  • 1 sjalottløk
  • 2 hvitløksfedd
  • 10 g svartpepper, ristet eller kvernet
  • 1 chili
  • 20 g ingefær
  • 20 g soyasaus
  • 30 g sukker
  • 20 g oyster saus

Slik gjør du:

Kjør ingefær, sjalottløk, hvitløk og chili med en stavmixer, eller blender.
Tilsett soysaus, oyster saus, sukker og svart pepper.
Bland til en jevn røre.

Stek krabbeklørne i smør med skallet på i 2 minutter, tilsett resten av ingrediensene og rør godt, stekt i 2 min.
Servere gjerne med koriander og sitronskall.

KRABBE: -naturell med sennepsaioli og spicy krabbeklo.   Foto: TV 2
KRABBE: -naturell med sennepsaioli og spicy krabbeklo.   Foto: TV 2