SKAL VI DANSE-VIKAR: Gravide Nadya Khamitskaya stiller opp som vikar i Skal vi danse. Bildet er tatt under fjorårets finalefest. FOTO: TOR GUNNAR BERLAND /
SKAL VI DANSE-VIKAR: Gravide Nadya Khamitskaya stiller opp som vikar i Skal vi danse. Bildet er tatt under fjorårets finalefest. FOTO: TOR GUNNAR BERLAND /

Gravide Nadya Khamitskaya tilbake i Skal vi danse

Vikarierer for Trine Dehli Cleve på lørdag. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Nadya Khamitskaya (33) har vært fast innslag i Skal vi danse sju år på rad. Denne sesongen står hun over fordi hun er gravid. 

Proffdanseren forteller at hun savner å være aktiv, og nå dukker det opp en gylden mulighet for Khamitskaya å komme tilbake til Skal vi danse. 

Trine Dehli Cleve har ikke muligheten til å stille som dommer førstkommende lørdag, og da stepper gravide Khamitskaya inn som dommer i programmet. 

– Jeg gleder meg veldig til å komme tilbake til Skal vi danse, og ikke minst være i en ny rolle denne gangen, sier hun. 

Tyngre andre graviditet

Khamitskaya forteller at formen er fin, men at denne graviditeten har vært litt tyngre enn første gang. Fra før har hun sønnen Léon. 

– Starten var litt utfordrende med mye kvalme. Nå er jeg i fin form, men med litt bekkenplager. Men det er herlig å kjenne spark og liv der inne, så jeg elsker å være gravid, selv med litt smerter her og der. 

Baby on board 🙌❤️ #uke22 #magisk #kjærlighet

Et bilde publisert av Nadya Khamitskaya (@nadyakhamitskaya)

Ærlig og direkte dansedommer

Khamitskaya har fulgt alle Skal vi danse-sendingene fra sidelinja, og føler seg godt foreberedt til jobben som dommervikar. 

– Jeg har fulgt utviklingen til alle parene og notert meg hva de har jobbet med, hva de blir flinkere til, og hva de må fortsette å jobbe med, forteller hun. 

Hun understreker at det uansett er der og da det gjelder, og at det er lørdagens prestasjoner hun bedømmer. 

– Hvordan kommer du til å være som dommer og hva ser du etter hos deltakerne?

– Jeg er veldig engasjert og heier på alle deltakerne. Jeg ønsker inderlig at alle danser bra, og koser seg på dansegulvet. Samtidig er jeg veldig ærlig og direkte. Jeg kommer til å si det jeg mener, og det kan jo resultere i begge endene av poengskalaen, avhengig av prestasjonen til hver enkelt.

Planlegger bryllup

I tillegg til Skal vi danse-forberedelser er Nadya Khamitskaya i full gang med bryllupsplanlegging. Hun og VG-journalist Mads A. Andersen (32) forlovet seg i sommer

– Det er gøy å være forlovet og titte på nett på ulike bryllupsdestinasjoner, detaljer og antrekk, men det eneste vi har bestemt oss for så langt er musikken til brudevalsen, ler Khamitskaya. 

Ønsker Nadya lykke til

Grunnen til at Trine Dehli Cleve ikke stiller i Skal vi danse på lørdag er at hennes datter, Celine, konfirmeres samme dag. Dommeren stiller sin fulle lit til sin vikar. 

– Nadya er godt kjent med Skal vi danse fra før av. Hun kommer til å klare seg veldig fint i dommerrollen, og jeg ønsker henne lykke til på lørdag, sier Trine Dehli Cleve.

Til topps to ganger

Nadya har vært en del av Skal vi danse siden 2008.  Siste gang var i fjor, da hun danset med tidligere fotballspiller Roar Strand.

Hun har gått helt til topps i konkurransen to ganger. I 2013 vant hun sammen med artist Eirik Søfteland, og i 2010 tok hun førsteplassen sammen med komiker Åsleik Engmark.