Treneren mener Molde-kollektivet er bedre enn tyrkernes enkeltstjerner

– Tiden for selfies er over, sier Erling Moe før møtet med Fenerbahce.

Fenerbahce-Molde

Molde har ankommet Istanbul og er klare for det tøffe bortemøtet mot Fenerbahce på Sükrü Saraçoglu Stadion.

Rundt 50'000 tilskuere er ventet å gi Tippeliga-spilleren den velkjente «heksegryte-følelsen», og Moldes trener er klar for det som venter.

– Vi vet at det blir en tøff batalje. Vi gleder oss. Det er dette vi har higet etter og jobbet for i mange år. Jeg synes vi skal være tøffe, offensive og vite at vi skal hit for å prestere. Tiden er over med tanke på det å ta selfies og å synes at dette bare er en stor opplevelse. Det skal være et sted der vi presterer. 

– Hva er kampplanen? 

– Det er slik at vi mener vi har et sterk kollektiv når vi klarer å få satt det. I mitt hode er det bedre enn enkeltstjerner, og så får vi håpe at vi er så sterke i dag at vi overgår alle de store navnene som alle journalistene prater om. Det har vi klokkertro på, sier Erling Moe.

– Vi skal sparke dem på leggene
På pressekonferansen forut for kampstart måtte Moe svare på påstandene om at laget hans er det svakeste i gruppen. I tillegg til tyrkerne er Ajax og Celtic i Moldes gruppe.

– Den journalisten som sa det har ikke sett oss nok, men jeg ser jo det med tanke på klubbnavn og den biten. Men hjemme må vi kunne være litt tøffere i hodet med tanke på å vite hvor gode vi er. Så får vi i ny og ne tåle å gå på en smell og heller ta det i etterkant.

– Jeg tror starten på kampen blir særdeles viktig. De kommer nok til å komme med et stormløp, og så er det jobben vår å ri av det. Så skal vi få det litt inn i vår bane etter hvert, sparke dem litt på leggene og være litt der, sier Molde-sjefen.

Treneren er ikke den eneste som er mer enn klar for den knalltøffe bortekampen. Før avreise var det en svært offensiv Vegard Forren som uttalte seg til TV 2.

– Jeg tror vi er godt forberedt. Det er bare å glede seg. Jeg håper at Robin van Persie er i like dårlig form som han var siste tiden i Manchester United, sa blant annet Molde-stopperen.

– Forhåpentligvis kan de skru av ti prosent, og hvis de gjør det så er ikke vi noe dårligere, sa Forren da han ble intervjuet på ny i Tyrkia torsdag.

Linnes: – Viktig ikke å overvurdere dem
Forsvarskollega Martin Linnes, som i en årrekke har vært linket til blant andre Fenerbahce-rival Besiktas, ser også fram til å møte van Persie.

–  Det blir moro. Det er en stor spiller, som har levert i mange år. Det blir en fin opplevelse, men samtidig er det viktig ikke å overvurdere dem.

Backen mener at Molde må finne seg i ikke å være favoritter akkurat i kveld, men at det kun gjelder torsdag kveld.

– Her i Tyrkia er vi nok «underdogs. Hjemme føler jeg at vi har en god sjanse og bør kunne styre kampen, men her er det klart at vi må se på oss selv som «underdogs», men samtidig tenke at vi har gode muligheter til å få med oss noe.

Les også: Offensiv Forren slenger med leppa før van Persie-møte