Politiet mener 39 år gamle Anne Linell Sundt (innfelt) ble drept av den nå siktede legen.  FOTO: TV 2 / PRIVAT
Politiet mener 39 år gamle Anne Linell Sundt (innfelt) ble drept av den nå siktede legen. FOTO: TV 2 / PRIVAT

Krevde arven bare få uker etter dødsfallet

Den drapssiktede legen oppsøkte bostyreren med et hjemmelaget testament.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Politiet mener legen kan ha hatt et økonomisk motiv for å drepe sin kjæreste Anne Linell Sundt. Politiet hevder legen hadde en presset økonomi. Han skal blant annet ha fått en stor restskatt. I tillegg skal han ha lånt rundt en million kroner av Linell Sundt, får TV 2 opplyst.

Anne Linell Sundt har tidligere vært inngiftet i en rederfamilie og hadde en stor formue.

Hjemmelaget testament

Under en måned etter at kvinnen ble funnet død i sitt eget hjem på Bygdøy i Oslo gjorde legen i 50-årene krav på arv. Han skal ha oppsøkt dødsboets bestyrer, advokat Cathrine Møller Faaberg, og presentert et hjemmelaget testament, signert Anne Linell Sundt.

Dette testamentet står nå sentralt i politiets etterforskning.

TV 2 får opplyst fra sentrale kilder at Anne Linell Sundt tilgodeser legen med rundt 6,5 millioner kroner i testamentet. Dette inkluderer sletting av lånet på rundt en million kroner. I tillegg skal legen få disponere huset Linell Sundt fikk etter et skilsmisseoppgjør i 2012.

Dødsboets bestyrer vil ikke kommentere TV 2s opplysninger.

- Dette vil jeg ikke kommentere, sier Møller Faaberg til TV 2.

Politiet vil heller ikke kommentere testamentet eller teorien om at legen kan ha hatt et økonomisk motiv.

– Politiet jobber selvfølgelig med å kartlegge hva som kan være motivet, men jeg vil ikke kommentere hva vi nå mener. Vi har presentert vårt syn for retten i dag, sier politiadvokat Andreas Strand ved Oslo politidistrikt til TV 2.

Legens forsvarer, Arlid Holden, ønsker ikke å kommentere opplysningene om testamentet.

TV 2 vet at den drapssiktede legen har bodd i huset til kvinnen etter dødsfallet. Forsvareren mener legen ikke har hatt noe motiv for å drepe sin kjæreste.

– Politiet har i fengslingsmøtet utbrodert de motivene de mener han har, men jeg kan ikke se at de har et eneste motiv, heller det motsatte, sier legens forsvarer, Arild Holden til TV 2.

AMK varslet politiet

Kvinnen ble funnet død på sofaen i stua i sitt eget hjem på Bygdøy i Oslo fredag 12. desember i fjor. Det var den nå siktede legen som varslet AMK om dødsfallet. AMK varslet igjen politiet om det mistenkelige dødsfallet like etter klokken 12 på ettermiddagen.

– Dette var ikke en vanlig sak i bunken av mistenkelige dødsfall og vi har jobbet mye med denne saken det siste året, sier politiadvokat Andreas Strand.

Legen har forklart at han gikk og la seg rundt midnatt torsdag 11. desember. I avhør har han sagt at den avdøde kvinnen ble sittende oppe og at hun etter hvert sovnet av på sofaen i stua. I følge legen var dette noe som skjedde ofte. Han skal derfor ikke ha reagert da han våknet neste morgen og hun ikke lå i senga. Legen har forklart at han sov lenge denne fredagen. Han skal ha sjekket epost, vært på kjøkkenet og utenfor huset før han i 11-tiden finner kjæresten død på stua.

Flere avhør

Legen har i løpet av våren vært i tre politiavhør. Disse avhørene sammen med den endelige obduksjonsrapporten danner grunnlaget for drapssiktelsen. Etter ni måneders etterforskning valgte politiet å pågripe legen i 50-årene mandag denne uken. De mener legen har forgiftet kvinnen.

– Det han er siktet for er forsettlig drap. Vi mener drapet er begått med legemidler, sier politiadvokat Andreas Strand ved Oslo politidistrikt til TV 2.

Etter det TV 2 erfarer mener politiet at kvinnen døde av en cocktail av medisiner. De mener legen både har satt en sprøyte på kvinnen og gitt henne medisiner. Da politiet kom til kvinnens hjem beslagla de en sprøyte og tabletter, får TV 2 opplyst.

– Bevisbildet er særdeles tynt. Jeg kan ikke se at det underbygger at et skal ha funnet sted, sier legens forsvarer, Arild Holden til TV 2.

Kvinnen gjennomgikk en operasjon dagen før hun døde og brukte smertemedisiner.

Legen ble fremstilt for varetektsfengsling i Oslo tingrett i ettermiddag. Fengslingskjennelsen kommer torsdag klokken 12.