– Jeg ønsker ingen særbehandling

Petter Northug står fast på at han ikke vil bli behandlet annerledes enn andre løpere utenfor landslaget.

Petter Northug møtte et samlet pressekorps utenfor Oslo rådhus onsdag.

Der redegjorde han kjapt for sitt ståsted i konflikten med Norges Skiforbund.

– Jeg har fått med meg at Skiforbundet har nullstilt avtalen. Men jeg håper de tar imot invitasjonen til å gå i dialog for. Jeg ønsker ikke noen særbehandling, men en avtale på lik linje med de andre løperne uten for landslaget når jeg representerer Norge i World Cup og mesterskap. Det ble jeg forespeilet i 2013. Nå har jeg akkurat vært tre uker i høyden. Der har jeg ikke vært uten grunn. Jeg har vært der for å trene, for å kunne gå fort på ski. Jeg ønsker å gå fort i årene fremover, ikke minst i VM om to år, i OL i 2018 og i et nytt VM i 2019. Derfor trenger jeg en langsiktig avtale, sa han.

Det har vært et heller anstrengt forhold mellom Team Northug og Skiforbundet de siste dagene etter at det ble klart at partene ikke ble enig om en ny samarbeidsavtale.

Northug ønsker en langsiktig avtale, som vil sikre ham en satsing utenfor landslaget de kommende årene.

Det ønsker ikke Norges Skiforbund å gå med på, og har gitt beskjed om at de ikke vil endre de vilkårene de har forelagt skiesset.

Det hele toppet seg tirsdag kveld da partene beskyldte hverandre for løgn i hver sin pressemelding.

«I tiden etter at jeg tok min beslutning våren 2013, har Skiforbundet gått bort fra både sine løfter og endret reglene og tolkningen av dem for å tvinge meg tilbake til landslaget», skrev Petter Northug i sin pressemelding.

Før Skiforbundet svarte med følgende:

«Med utgangspunkt i alle møter og kommunikasjon som har vært i saken siden 2013, er vi svært overrasket over uriktige påstander fra Petter Northug», sa generalsekretær Stein Opsal.

Nå har Northug-leiren invitert til en ny dialog.

– Jeg er kjent med at det har kommet et brev, men jeg har ikke fått tid til å lese det, sa Torbjørn Skogstad, leder i langrennskomiteen, til TV 2 onsdag formiddag.