Lege siktet for drap på sin rike samboer: 
Penger kan ha vært drapsmotivet
Fant kjæresten død på ettermiddagen

Politiet har flere teorier om motiv for et drap på 39 år gamle Anne Linell Sundt rett før jul i fjor. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Politiet mener legen kan ha hatt et økonomisk motiv for drapet, og hevder han hadde en presset økonomi.

Anne Linell Sundt har tidligere vært inngiftet i en rederfamilie og hadde en stor formue.

Legen skal blant annet ha fått en stor restskatt. I tillegg skal han ha lånt rundt en million kroner av Linell Sundt, får TV 2 opplyst. Videre mener politiet at mannen også var lei av kjæresten sin og at dette kan være et motiv for drapet. 

– Politiet jobber selvfølgelig med å kartlegge hva som kan være motivet, men jeg vil ikke kommentere hva vi nå mener. Vi har presentert vårt syn for retten i dag, sier politiadvokat Andreas Strand ved Oslo politidistrikt til TV 2.

Forsvareren mener legen ikke har hatt noe motiv for å drepe sin kjæreste.

– Politiet har i fengslingsmøtet utbrodert de motivene de mener han har, men jeg kan ikke se at de har et eneste motiv, heller det motsatte, sier legens forsvarer, Arild Holden til TV 2. 

Fant kvinnen sent

Kvinnen ble funnet død på sofaen i stua i sitt eget hjem på Bygdøy i Oslo fredag 12. desember i fjor. Det var den nå siktede legen som varslet AMK om dødsfallet. AMK varslet igjen politiet om det mistenkelige dødsfallet like etter klokken 12 på ettermiddagen.  

– Dette var ikke en vanlig sak i bunken av mistenkelige dødsfall og vi har jobbet mye med denne saken det siste året, sier politiadvokat Andreas Strand. 

Legen har forklart at han gikk og la seg rundt midnatt torsdag 11. desember. I avhør har han sagt at den avdøde kvinnen ble sittende oppe og at hun etter hvert sovnet av på sofaen i stua. I følge legen var dette noe som skjedde ofte. Han skal derfor ikke ha reagert da han våknet neste morgen og hun ikke lå i senga. Legen har forklart at han sov lenge denne fredagen. Han skal ha sjekket epost, vært på kjøkkenet og utenfor huset før han i 11-tiden finner kjæresten død på stua.

Flere avhør

Legen har i løpet av våren vært i tre politiavhør. Disse avhørene sammen med den endelige obduksjonsrapporten danner grunnlaget for drapssiktelsen. Etter ni måneders etterforskning valgte politiet å pågripe legen i 50-årene mandag denne uken. De mener legen har forgiftet kvinnen. 

– Det han er siktet for er forsettelig drap. Vi mener drapet er begått med legemidler, sier politiadvokat Andreas Strand ved Oslo politidistrikt til TV 2.

Etter det TV 2 erfarer mener politiet at kvinnen døde av en cocktail av medisiner. De mener legen både har satt en sprøyte på kvinnen og gitt henne medisiner. Da politiet kom til kvinnens hjem beslagla de en sprøyte og tabletter, får TV 2 opplyst.

– Bevisbildet er særdeles tynt. Jeg kan ikke se at det underbygger at et skal ha funnet sted, sier legens forsvarer, Arild Holden til TV 2.

Kvinnen gjennomgikk en operasjon dagen før hun døde og brukte smertemedisiner.

De etterlatte er lettet

Anne Linell Sundt hadde to barn fra et tidligere forhold.

De etterlattes bistandsadvokat, Cathrine Møller Faaberg, sier det var viktig for de etterlatte å få et svar på dødsårsaken. 

– De etterlatte har vært opptatt av å få kjennskap til hva som var årsaken til at hun døde, og få opplyst dødsårsaken. Det har vært veldig viktig for dem, og det har de nå blitt opplyst om, sier Faaberg til TV 2.

Politiet begjærte i dag legen varetektsfengslet i fire uker og kjennelsen om eventuell varetektsfengsling er ikke ventet før torsdag klokken 12.