BLIR VM-LØYPE: NM sykkel 2012, fra gaterittet i Bergen sentrum.
Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix FOTO: HOMMEDAL, MARIT /
BLIR VM-LØYPE: NM sykkel 2012, fra gaterittet i Bergen sentrum. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix FOTO: HOMMEDAL, MARIT /

TV 2 sender sykkel-VM i Bergen

TV 2 har kjøpt rettighetene til å vise sykkel-VM i Bergen i 2017. TV 2 har samtidig sikret seg rettighetene til sykkel-VM fra i år og frem til 2020.

TV 2 ble nylig enige med det internasjonale sykkelforbundet (UCI) om rettighetene til VM i sykkel fra 2017 til 2020. Samtidig har TV 2 kjøpt Viasat sine rettigheter for VM i 2015 (USA) og 2016 (Qatar).

– Vi mener alvor med sykkel, en idrett som vi har bygget langsiktig siden slutten av 90-tallet. Det er veldig gledelig å kunne melde at vi har sikret oss retten til å sende de neste 6 mesterskapene. Allerede om knappe to uker kan vi ha en ny norsk verdensmester i Richmond, USA, forteller Nyhets- og sportsredaktør Jan Ove Årsæther i TV 2.

Sykkelinteressen har de siste årene vært sterkt stigende i Norge

– Det ser vi helt klart på seertallene som bare fortsetter å øke. Vårt samarbeid med idretten er veldig konstruktivt og verdiskapende, forteller Årsæther.

2017 blir et spesielt år for TV 2 i Bergen.

– Det er selvfølgelig kjempemorsomt å sende sykkel-VM på hjemmebane i Bergen om to år, omtrent samtidig med at TV 2 flytter inn i Media City-bygget i Bergen. I tillegg er det vårt eget heleide datterselskap OB-Team som skal produsere sendingene både for Norge og resten av verden. Dette er en stor klapp på skulderen til de fantastisk flinke folkene i OB-team, sier Jan Ove Årsæther.

UCI signerte nylig avtalen med TV 2.

– Jeg er strålende fornøyd med denne avtalen. Når det gjelder VM i Bergen forventer vi et fantastisk arrangement og med en produksjon av høy kvalitet fra TV 2, sier UCI-president Brian Cookson.

Sykkelpresident Harald Tiedemann Hansen er svært glad for at akkurat TV 2 skal sende mesterskapet på hjemmebane.

– TV 2 har i mange år formidlet sykkelsporten, både internasjonalt og nasjonalt, på en fantastisk måte og har vært en sterk bidragsyter til den enorme veksten sykkelsporten har hatt de seneste årene her hjemme i Norge. Derfor er det svært gledelig at TV 2 skal være produsent og formidler av vårt eget sykkel-VM i Bergen. Det skal bli veldig kjekt å samarbeide med TV 2 slik at vi kan vise Bergensregionen og Norge fra sin aller beste side, sier Harald Tiedemann Hansen som er sykkelpresident og leder av den lokale organisasjonskomitéen (LOC) for VM i Bergen.

TV 2 skal også produsere alle rittene som “Host Broadcaster” gjennom sitt heleide datterselskap OB Team.

– Vi er meget glade for at det er TV 2 som skal sende og produsere sykkel-VM 2017. TV 2 er sykkelkanalen, og når VM går i Bergen, og TV 2 har hovedkontor i Bergen, betyr dette at vi får optimale forutsetninger for et godt samarbeid som vil løfte kvaliteten på arrangementet. Ingen skaper begeistring og entusiasme som TV 2! Vi ser veldig frem til å jobbe sammen med TV 2, OB Team og de andre datterselskapene i TV 2-sfæren, sier Erik K. Halvorsen som er Markeds og kommunikasjonsdirektør for VM i Bergen 2017.