HJERTELØSE? Carl I Hagen får kritikk fra partimedlemmer for måten han omtaler flyktninger på. Her fra mer lykkelige tider i forbindelse med 70 års dagen i fjor.  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix.
HJERTELØSE? Carl I Hagen får kritikk fra partimedlemmer for måten han omtaler flyktninger på. Her fra mer lykkelige tider i forbindelse med 70 års dagen i fjor.  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix.

Frp-politiker mener partiet rammes av «hjerteløse utspill»

Fylkesordførerkandidaten i Sogn og Fjordane vil ha opprydning i partiet. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Vi har enkeltpolitikere som omtaler både flyktninger og asylsøkere på en måte som en ikke bør omtale andre mennesker på, sier Frank Willy Djuvik til NRK.

Han mener at det han beskriver som «hjerteløse utspill» mot syriske flyktninger, ødela for partiets valgkamp.

– Må slås ned på 

– Vi er nødt til å slå hardt ned på en del retorikk. Folk vegrer seg mot å stemme på Frp når en omtaler mennesker på en nedsettende måte, sier Frp-politikeren, som ikke vil peke på enkeltutspill eller enkeltpolitikere.

Avtroppende Frp-ordfører i Hadsel kommune i Nordland, Kjell-Børge Freiberg, peker derimot på de gjentatte uttalelsene fra Frps førstekandidat i Oslo Carl I. Hagen om flyktningstrømmen.

– Det er relativt åpenbart at disse utspillene ikke akkurat hjulpet oss i møte med velgerne. Spesielt gjelder dette hans uttalelser rundt flyktningkrisen i Syria, sa Freiberg til NRK tirsdag. 

Vil sende tilbake flykningene

I august uttalte  Carl I. Hagen til Aftenposten at alle båtflyktningene umiddelbart må sendes tilbake der de kommer fra.

– Jeg snakker om de som kommer i båter, som er en fryktelig katastrofe. Men så lenge de kan sende melding hjem om at de har kommet seg til Tyskland, Storbritannia, Sverige eller Norge – så vil det bare komme ennå flere, utdypet Hagen på TV 2 Nyhetskanalen. 

Han mener flyktningstrømmen vil velte europeiske land med elendig økonomi, og at det på sikt vil destabilisere Europa.

– Derfor er det bedre å si stopp og heller finansiere flyktningleire i Afrika og i nærområder. Få mat, medisiner og husrom til mange fremfor å se kaoset som kommer over Middelhavet, uttalte Hagen, som er førstekandidat for Frp i Oslo.

Også partileder Siv Jensen har brukt valgkampen til å snakke negativt om mottak av flyktninger. 15. august åpnet hun valgkampen med å oppfordre norske kommuner til å sabotere avtalen om syriske flyktninger som stortingsflertallet vedtok i juni.

(©TV 2/ NTB)