Oslo-lege siktet for giftdrap på kjæresten

OSLO TINGRETT (TV 2): En lege i 50-årene er siktet for giftdrap på kjæresten i desember ifjor – pågrepet først mandag denne uken. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

SISTE: Fengslingsmøtet mot legen går for lukkede dører i Oslo tingrett. Påtalemyndigheten ber om at han varetektsfengsles i fire uker med brev- og besøksforbud. 

Ifølge siktelsen skal kvinnen i slutten av 30-årene, ha blitt drept i sitt eget hjem i Oslo fredag 12. desember ifjor. Legen ble først pågrepet mandag denne uken. Han ble pågrepet om morgenen mens han var på jobb, får TV 2 opplyst.

Legen har forklart at han fant henne død i hennes hjem.

Ber om fire uker

Politiadvokat Andreas Strand ønsker ikke å kommentere saken før fengslingsmøtet. Han kommer til å be om at legen varetektsfengsles i fire uker med brev og besøksforbud. I tillegg vil han begjære lukkede dører under fengslingsmøtet. 

Mannen er siktet for forsettlig drap og fremstilles for varetektsfengsling i Oslo tingrett i ettermiddag. Kvinnen har vært inngiftet i en rederfamilie, og hadde to barn. Den siktede legen holdt tale i begravelsen. 

– Jeg kan ikke kommentere saken siden opplysningene i saken er klausulert. Men det jeg kan si er at jeg opplever siktelsen som særdeles tynt begrunnet. Min klient nekter på det sterkeste straffskyld, sier mannens forsvarer Arild Holden til TV 2.

Tar siktelsen tungt

Ifølge forsvareren tar legen siktelsen svært tungt. Forsvareren har en rekke innsigelser mot det bevismessige grunnlaget legen er siktet på.

– Du kan jo tenke deg selv når han blir brakt inn på denne måten, siktet for drapet på kjæresten, sier Holden. 

Han forteller at de likevel ikke har noen innsigelser mot selve pågripelsen, og at denne skjedde på en skånsom måte. Legen ble pågrepet på sin arbeidsplass mandag morgen.

Spor av medikamenter

Bakgrunnen for siktelsen mot legen er den endelige obduksjonsrapporten. Den skal etter det TV 2 erfarer vise at det er funnet spor av medikamenter i kvinnens blod. Politiet brukte hele mandag på å saumfare mannens bolig. 

Flere av den avdøde kvinnens venner har blitt avhørt av politiet under etterforskningen. Paret skal ha vært kjærester i i underkant av to år.

Legen i 50-årene nekter straffskyld og krever at han blir løslatt under dagens fengslingsmøte.