Cathrine Heienberg lever det mange vil synes er et helt perfekt liv. Med bloggen Cath in the City lever hun av å skrive om mote og skjønnhet. Med en blogg fylt av fine fester, neglelakk, moteklær og reising, er det mange som vil misunne hennes liv.

Men den populære bloggeren har i mange år båret på en hemmelighet som hun ikke har turt å dele med noen – før hun onsdag morgen var gjest på God morgen Norge. 

Startet ekstrem slankekur

Det hele startet for mange år siden, da hun skulle på sydentur med kjæresten og ikke følte seg helt klar for bikini-sesongen. Hun følte seg rett og slett ikke tynn nok.

– Jeg startet på en ekstrem slankekur. Jeg hadde vært på sporadiske slankekurer i mange år før det, men nå ble det om å gjøre å spise så lite mat som mulig, og trene så mye som mulig – helst på tom mage, forteller hun.

– Jeg skrev ned hvor mye jeg veide tre ganger om dagen, og forholdet mitt til mat ble bare et eneste stort regnestykke, forteller Heienberg.

En is veltet det hele

VAR SYK: Cathrine avbildet da hun levde storbylivet i New York. Foto: Privat.
VAR SYK: Cathrine avbildet da hun levde storbylivet i New York. Foto: Privat.

En dag kom vendepunktet, og alt kom helt ut av kontroll – hun klarte ikke å holde seg, og skeiet ut med en is.

– Det ble full alarm i kaloriregnskapet. Det var krise, forteller hun.

Beholt hemmeligheten

I årevis bevarte hun hemmeligheten om spiseforstyrrelsen. Hun blogget og levde tilsynelatende normalt. Ikke før hun hadde klart å komme seg ut av det, og var godt i gang med boka «Selvskryt», fortalte hun det til sine egne foreldre.

Nå håper hun at boka hennes vil hjelpe andre unge jenter og gutter tør å gi seg selv et klapp på skulderen og være fornøyd med sin egen kropp.

– Vi må heie på oss selv, for vi lever i en verden der man konstant blir fortalt at man ikke er god nok, sier hun.

LIK TV 2 Underholdning PÅ FACEBOOK