Endelig er soppen her

Se hva vi fant da vi dro på sopptur med soppekspert Tommy Østhagen. Og se hva han tryllet frem av skogens gull!

To salater på nedsaltet sopp, og en soppdram

Oppskrifter av Tommy Østhagen, Kreativ Catering

Saltbase til salatene:

1. Salte soppen. Bruk sopp som risker eller kremler.
2. Bruk 100 g salt til 1 kg sopp.
3. La det ligge i salt i minst 24 timer (kan ligger lenger).
4. Når soppen er saltet, skal det vannes ut i rennende vann i minst 1 time.
5. Deretter må det kokes opp i vann. Avkjøl i rennende vann. Sjekk saltsmaken.

Skal smake som spekeskinke.

Oljebasert soppsalat med saltet sopp

Dette trenger du:

  • 200 g sopp
  • 2 ss eddik
  • 5 ss god olivenolje, extra virgin
  • 1/2 ss sukker
  • 1/4 finhakket rødløk

Tilsett

  •  litt kokte aspargesbønner
  • reddiker i små skiver
  • Spirertynnstrimlet agurk
  • Strimler av små gulrøtter

Bland sammen og servér

 

Rømmebasert soppsalat med saltet sopp

Dette trenger du:

  • 200 g sopp
  • 80 g rømme
  • 2 ss sitronsaft
  • 1 ss sukker
  • Litt revet pepperrot
  • ½ eple finhakket
  • 1 vårløk

Bland sammen og servér

Kantarelldram

Dette trenger du:

  • 1 flaske nøytralt brennevin 40 %
  • 200 gram kantareller
  • 2 strimler med sitronskall
  • 2 ss paradiskorn (kan sløyfes)

Bland sammen i en flaske og la stå i minst 7 dager, helst 1 måned.
Servereres i romtemperatur