Endelig er soppen her
Se hva vi fant da vi dro på sopptur med soppekspert Tommy Østhagen. Og se hva han tryllet frem av skogens gull!
To salater på nedsaltet sopp, og en soppdram
Oppskrifter av Tommy Østhagen, Kreativ Catering
Saltbase til salatene:
1. Salte soppen. Bruk sopp som risker eller kremler.
2. Bruk 100 g salt til 1 kg sopp.
3. La det ligge i salt i minst 24 timer (kan ligger lenger).
4. Når soppen er saltet, skal det vannes ut i rennende vann i minst 1 time.
5. Deretter må det kokes opp i vann. Avkjøl i rennende vann. Sjekk saltsmaken.
Skal smake som spekeskinke.
Oljebasert soppsalat med saltet sopp
Dette trenger du:
- 200 g sopp
- 2 ss eddik
- 5 ss god olivenolje, extra virgin
- 1/2 ss sukker
- 1/4 finhakket rødløk
Tilsett
- litt kokte aspargesbønner
- reddiker i små skiver
- Spirertynnstrimlet agurk
- Strimler av små gulrøtter
Bland sammen og servér
Rømmebasert soppsalat med saltet sopp
Dette trenger du:
- 200 g sopp
- 80 g rømme
- 2 ss sitronsaft
- 1 ss sukker
- Litt revet pepperrot
- ½ eple finhakket
- 1 vårløk
Bland sammen og servér
Kantarelldram
Dette trenger du:
- 1 flaske nøytralt brennevin 40 %
- 200 gram kantareller
- 2 strimler med sitronskall
- 2 ss paradiskorn (kan sløyfes)
Bland sammen i en flaske og la stå i minst 7 dager, helst 1 måned.
Servereres i romtemperatur
Artikkelen er oppdatert