FARTSKONTROLL: Utrykningspolitiet holder kontroll på riksvei 116 ved Onsøy i 2012. Arkivfoto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
FARTSKONTROLL: Utrykningspolitiet holder kontroll på riksvei 116 ved Onsøy i 2012. Arkivfoto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Politiet får kritikk for å ha satt ned fartsgrensen under kontroll

Før politiet gikk i gang med fartskontrollen, senket de fartsgrensen midlertidig fra 70 til 50 km/t. Det reagerer både bilister og advokater på.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den uvanlige fremgangsmåten ble valgt da politiet holdt trafikkontroll på Sokn i Rennesøy kommune fredag, skriver Stavanger Aftenblad.

En sjåfør fikk 2.900 kroner i bot etter å ha kjørt i 60 km/t. Forklaringen hun fikk var at fartsgrensen ble senket for å ivareta sikkerheten til dem som jobbet i kontrollen.

Avisen har vært i kontakt med flere advokater som reagerer på praksisen, men det understrekes at politiet formelt sett har sitt på det tørre.

– Utad fremstår dette som urettferdig. Det blir som å legge hasj på torget for deretter å bøtelegge folk som bruker det, sier advokat Odd Rune Torstrup i advokatfirmaet Torstrup & Grøsfjeld.

Politioverbetjent Rune Svensen, som er leder for trafikk og sjøseksjonen i Rogaland politidistrikt, forsvarer framgangsmåten.

Han forklarer at dette ikke utelukkende var en fartskontroll, men en storkontroll hvor alt fra bruk av håndholdt mobil til kjøretøy ble kontrollert. (©NTB)