FUNNET SKYLDIG: Gayle Newland ankommer Chester Crown Court i forrige uke. Foto: Andy Kelvin / NTB Scanpix
FUNNET SKYLDIG: Gayle Newland ankommer Chester Crown Court i forrige uke. Foto: Andy Kelvin / NTB Scanpix

Gayle (25) utga seg for å være mann - dømt for sexovergrep mot venninne

Hadde to og et halvt års forhold til kvinnen før hun ble avslørt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Engelske Gayle Newland (25) ble tirsdag funnet skyldig i seksuelt overgrep mot en venninne hun traff på Facebook, melder Sky News.

Juryen i Chester Crown Court brukte over seks timer på å bestemme seg i den særdeles spesielle saken.

De skal ha hatt sex omlag ti ganger før venninnen, også hun en 25 år gammel kvinne, tok av seg bindet for øynene og oppdaget at Newland hadde en falsk penis festet til kroppen.

Ifølge The Guardian skal Newland ha endret stemmen sin, brukt bandasjer over brystet og hatt på seg badedrakt for å lure kvinnen til å tro at hun var en mann. 

– Du har blitt funnet skyldig i en svært alvorlig forbrytelse, og du må forstå at dette vil få seriøse konsekvenser, sa dommer Roger Dutton i Chester Crown Court tirsdag, ifølge Sky News.

Newland protesterte høylytt mot dommeren, og skrek:

– Hvordan kan du sende meg i fengsel for noe jeg ikke ha gjort? Jeg forstår ikke.

Møttes på Facebook

25-åringen innrømmer å ha opprettet en falsk Facebook-konto, men påstår at venninnen hele tiden visste at hun ikke var en mann. Newland forklarte i retten at det hele var et samtykkende rollespill.

Den fornærmede kvinnen var av en helt annen oppfatning. Hun forklarte at hun var heteroseksuell, og aldri ville hatt sex med Newland om hun visste sannheten. 

– Hver gang vi møttes hadde jeg på meg en maske som dekket øynene. Jeg var så desperat etter å bli elsket. Det er patetisk, men jeg var så desperat, forklarte den fornærmede 25-åringen i retten, ifølge The Guardian.

Forholdet mellom de to kvinnene startet i 2011, da Newland sendte en venneforespørsel på Facebook til den fornærmede. Facebook-profilen Newland brukte var falsk. Hun utga seg for å være en mann ved navn «Kye Fortune».

«Kye» overtalte venninnen til å bruke bind for øynene fordi «han» skammet seg over kroppen sin etter å ha gjennomgått massiv vektnedgang etter behandling for en hjernesvulst, skriver The Guardian. 

– Var et skikkelig forhold

De møttes i den virkelige verden for første gang i 2013, etter å ha snakket over nett og på telefon i to år.

I tidsperioden februar til juni 2013 tilbrakte de over 100 timer i hverandres selskap, den fornærmede alltid med bind for øynene.  

– Det høres rart ut, men det var et skikkelig forhold. Noen ganger lå vi bare der og koste med hverandre, vi så filmer og snakket sammen, forklarte hun ifølge Sky News, men la til:

– Siden første gang jeg skrev til denne personen på Facebook, trodde jeg det var en mann.

Avslørt

Først etter å ha hatt sex over ti ganger, ble Newland avslørt. I detalj forklarte offeret hvordan hun under sexakten «følte at noe var unormalt», og tok av seg bindet foran øynene. 

– Jeg ville aldri ha anmeldt denne pinlige saken om jeg hadde visst at han var en kvinne. Jeg vil bare at hun aldri skal få sjansen til å gjøre dette mot noen andre, sa offeret i retten. Hun avslo muligheten til å vitne anonymt eller via video.

Selv om Newlands advokater argumenterte for at den fornærmedes forklaring var «umulig å tro på», ble klienten deres likevel funnet skyldig av juryen bestående av åtte kvinner og fire menn.

Straffeutmålingen vil skje i november, etter at Newland har gjennomgått en psykiatrisk evaluering, skriver The Guardian.