Nydelig Zettergren-mål da Storhamar var nådeløs med rivalen

Mikael Zettergren med praktmål mot Lillehammer i mjøsderbyet.

Lillehammer - Storhamar 1-10

Tirsdag kveld barket Lillehammer og Storhamar sammen i mjøsderbyet. Bortelaget måtte klare seg uten stjernen Christian Larrivée, som stod over oppgjøret på grunn av influensa.

Etter å ha tapt hjemme mot Vålerenga i første kamp var Storhamar ute etter å slå tilbake i derbyet. I Kristins Hall var bortelaget tydelig ute etter å revansjere seg. Bortelaget rundspilte Storhamar rivalen og vant hele 10-1.

Spesielt Alexander Reichenberg var nådeløs mot gamle lagkamerater og scoret to mål. Men målet som de fleste vil huske etter kampen av Mikael Zettergrens nydelige 7-1-scoring.

Se Zettergrens fantastiske scoring i sammendraget øverst i saken!

Et grusomt resultat for hjemmelaget og da pucken ble droppet i tredje periode var det flere av hjemmelagets supportere som hadde forlatt hallen.

Dominerte første periode

Bortelaget var litt nølende fikk en fantastisk start på oppgjøret og to ledelsen allerede i det åttende minutt. Jacob Berglund stormet fremover på høyresiden, men istedenfor å bruke pasningsalternativene foran mål sendte svensken i vei et skudd som lurte seg forbi keeper.

Fire minutter senere økte Alexander Reichenberg ledelsen på en fantastisk kontring, før Scott Hotham puttet den tredje pucken bak keeper.

Storhamar dominerte perioden, og spesielt Berglund var strålende. Men fire minutter før perioden var over sendte Stein Tore Bakken i vei et langskudd. Keeper så ut til å ha kontroll, men fomlet pucken til Simen Rønold Thoresen som satte den i nettet. 1-3 og scoringen skapte ny spenning før den andre perioden.

Ydmyket på hjemmebane

Gjestene åpnet andre periode slik som de spilte i første periode. I det sjette minuttet var Reichenberg nok en gang nådeløs mot gamle lagkamerater, og vips så stod det 4-1 til bortelaget.

I det tolvte minuttet så det mer ut til å bli en ydmykelse av hjemmelaget. Hotham var frempå og satte inn Storhamars femte scoring for dagen. Nå raknet det fullstendig for vertene. 

Martin Rønlid puttet dagens sjette, før Mikael Zettergren la an til et langskudd i det tredje minuttet før perioden var over. Pucken hamret han opp i vinkelen bak en sjanseløs keeper i Lillehammers mål. For å gjøre ydmykelsen komplett satte Erik de la Rose inn den åttende scoringen for gjestene denne kvelden.

Da perioden var over var det enkelte Lillehammer-supportere som valgte å forlate Kristins Hall.

– Det er dårlig og det er mange folk på tribunen. Vi møter ikke opp til kamp, sa Lillehammers Alexander Nygaard Rindal på vei inn til pause etter den forferdelige andre perioden.

Ny Zettergren-fulltreffer

I tredje periode fortsatte Storhamar å rundspille hjemmelaget og i det fjerde minuttet var Mikael Zettergren frempå igjen. Storhamar-spilleren ble satt opp på venstresiden av Eirik B. Skadsdammen.

Alene med keeper hadde Zettergren ingen problemer med å sette inn dagens niende scoring for bortelaget og hans andre.

Storhamar hadde spillet, men så ut til å kontrollere inn seieren mot slutten av den tredje perioden. På tampen av perioden scoret Lars Løkken Østli inn dagens tiende Storhamar-mål. Dermed endte det med et stygt 1-10-tap for Lillehammer.