Tror ny Betsson-avtale for Riise åpner for Tippeliga-spill

Men NFF er ikke imponert.

John Arne Riise har skrevet ny kontrakt med bettingselskapet han er tilknyttet for 2016 og 2017.

Avtalen åpner opp for spill i eliteserien i Norge til våren, men NFF sier at løsningen ikke er god nok.

Riise er for tiden tilknyttet den indiske klubben Dehli Dynamos.

I Betsson er det liten forståelse for at spill i Tippeligaen ikke lar seg kombinere med jobb i selskapet deres på grunn av norsk idretts tilknytning til Norsk Tipping, men de har likevel kommet Riise i møte i hans ønsker.

– I våre kontraktsamtaler med John Arne har han igjen uttrykt sterkt ønske om å spille i Tippeligaen. I Betsson ønsker vi å hjelpe våre ambassadører, og derfor har vi i den nye kontrakten gitt John Arne Riise muligheten til å pause avtalen en periode i 2016 og 2017 for spill i Norge, sier PR-manager Mikael Mellquist i spillselskapet.

Det betyr at Dehli Dynamo-spilleren har en mulighet til å spille vårsesongen 2016 og 2017 i Norge.

NFF er ikke imponert

Men NFF sier til VG.no at de ikke ser på en pause fra samarbeidet som godt nok.

– Dersom du har permisjon fra et samarbeid, så foreligger det uansett fortsatt en samarbeidsavtale, sier kommunikasjonssjef i NFF, Yngve Haavik, til VG.

Hamn understreker at NFFs holdning er at avtalen må termineres.

– Jeg er utrolig takknemlig og glad for at Betsson brakte opp denne løsningen. Det gir meg muligheten til et lite fotballeventyr hjemme i Norge også, sier John Arne Riise, som forlot norsk fotball veldig tidlig for å bli utenlandsproff i Monaco. Han har derfor aldri spilt i norsk eliteserie. (©NTB)