Jacobsen: – Northug bør tilgi Skiforbundet, slik folk tilga ham etter fyllekjøringen 

Astrid Uhrenholdt Jacobsen kaster seg inn i debatten rundt Petter Northug.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen mener Petter Northug må tilgi Skiforbundet, slik folk tilga Northug etter fyllekjøringen i 2014.

Jacobsen mener Norges Skiforbund har gjort det rette i konflikten med Northug. Det skriver hun i et innlegg på Facebook.

– På lik linje med at vi ikke ville gitt Olav Thon skattefritak fordi han er en ener i å skape store verdier og arbeidsplasser for nasjonen, kan vi ikke tillate at en enkelt utøver skal slippe å gjøre jobben for landslagets sponsorer, skriver Uhrenholdt Jacobsen.

Se hele innlegget nederst på siden!

Northug har hatt et horn i siden til Skiforbundet siden han ble vraket fra OL i Torino i 2006. Det mener Jacobsen at Northug nå må tilgi.

– At han ble dårlig behandlet i 2006 er alle enige om, men det er også på tide å komme seg videre og tilgi det. Alle tilga han fyllekjøringen ganske så fort, svarer Jacobsen en leser.

Mandag meddelte Skiforbundet at Petter Northug ikke får gå verdenscup for Norge kommende sesong. Grunnen er at han ikke signerte representasjonsavtalen med forbundet i tide.

Northug ble forelagt de samme betingelsene han aksepterte forrige sesong, men valgte å vende tommelen ned.

Her er hele innlegget til Jacobsen:

«Alle ønsker selvfølgelig at de beste skal gå skirenn for Norge. Men jeg er glad jeg representerer et forbund som også tenker på fremtiden og dens generasjoner. Norge er basert på solide felleskapssystemer, og det er noe vi med god grunn kan være stolte av. På lik linje med at vi ikke ville gitt Olav Thon skattefritak fordi han er en ener i å skape store verdier og arbeidsplasser for nasjonen, kan vi ikke tillate at en enkelt utøver skal slippe å gjøre jobben for landslagets sponsorer. Slik fellesskapets skattepenger er med på å betale for helsetjenester, utdanning og samferdsel for både rik og fattig er landslagets sponsorinntekter med på å finansiere alle Norges representasjonsoppgaver i langrenn både for rutinerte og urutinerte. Takk til NSF for ryggrad! For de som lurer er dette en organisasjon med rom for individuelle tilpasninger i opplegg og rom for egne sponsorer, så lenge de ikke er i konflikt med forbundets egne. Men det er ikke rom for å putte penger i egen lomme hvis fellesskapet blir skadelidende. Heldigvis får en si?»