Facebook-storm etter at Younnes (16) ble stemt ut av Norske Talenter

Seerne raser mot dommernes «nei» – men deltakeren sier at han føler seg som en vinner.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Reaksjonene etter at CP-rammede Younnes Fayli (16) røk ut av Norske Talenter fredag, har ikke latt vente på seg. 

Til tross for at tenåringen fikk stående applaus av samtlige i salen etter å ha skapt god stemning da han laget show med keyboardet sitt, ble han ikke sendt videre av dommerne. 

– Jeg er veldig glad for at jeg kunne oppleve deg på scenen i dag. Du sa at du har lyst til å bevise at det går an å være handicappet og være med på Norske Talenter faktisk var mulig. Og det har du bevist med 110 prosents margin i dag! Men jeg må skuffe deg og si at mitt svar til om du går videre eller ikke er nei, sa Bjarne Brøndbo (50).

Seerne raser: – Uforståelig avgjørelse

I sosiale medier har det kokt etter 16-åringens exit. Hundrevis av mennesker skriver at de har latt ser røre av auditionen – og mange raser mot at Younnes ble sendt ut av konkurransen. 

– Håper dommerne får tilbakemelding om hva vi folk flest synes om denne avgjørelsen ... Helt uforståelig. Han skal selvfølgelig ikke gå videre bare fordi han er en gledesspreder med et stort sjarmerende smil, ei heller fordi de har medfølelse for ham, men rett og slett fordi han har et stort talent, skriver én seer på Facebook-siden til Norske Talenter.

– Jeg forstår ikke at de ikke så det ... Man må jo faktisk vurdere folks prestasjoner ut ifra deres forutsetninger, og det er jo ingen tvil om at denne gutten har hatt store utfordringer med å lære seg å trykke på de riktige knappene. Gutten må ha trent mer enn mange av de andre deltakerne til sammen. Han sa selv at han hadde mer å by på, og det er faktisk en skam at de ikke lot ham ha tvilen til gode! Håper dommerne innser at de har gjort en stor feil, og er voksne nok til å innrømme det... og dermed velger å gi ham en sjanse til, fortsetter vedkommende. 

Se auditionen «alle» prater om øverst i artikkelen.

Seer: – Jeg ble skikkelig rørt

Skal man tro kommentarene på Facebook, satte den musikalske 16-åringen følelsene i sving hos mange, med sitt livsglade budskap.

– Jeg ble skikkelig rørt av å se og høre ham spille. Jeg synes han fortjente å komme videre. Greit nok at han ikke har et like utviklet talent som de andre som er flinke, men han viser mye mer stålkontroll, synes jeg. Tror kanskje de tenkte at konkurransen ble for tøff for ham, men jeg synes han er tøff nok til å klare det. Han hadde en herlig personlighet, jeg ble inspirert av ham, skriver en seer

Younnes: – Respekterer dommernes meninger

Når TV 2 tar en prat med Younnes etter helgen, forteller han at han slettes ikke bærer nag til dommernes avgjørelse om å sende ham ut av TV-konkurransen. 

– Først og fremst vil jeg takke TV 2 som ga meg muligheten til å delta i Norske Talenter. Jeg respekter dommernes meninger, og jeg er takknemlig for den uventede støtten jeg har fått fra folket, sier han. 

– Jeg drømte selvfølgelig om å gå videre, men jeg har nådd mine mål. Det ene målet var å delta for å vise frem noe av det som jeg har øvd på i mange år. Og det andre var å vise at man kan delta selv om man sitter i rullestol, fortsetter han. 

Føler seg som en vinner etter alle tilbakemeldingene

Younnes var på forhånd spent på hva folk kom til å si etter at de hadde sett fredagens program på TV, spesielt siden han ikke gikk videre. 

– På fredagen tenkte jeg på hva klassen kom til å si om meg på mandag siden jeg ikke kom videre. Men allerede på fredagskvelden ble alt snudd på hodet. Jeg fikk uventetede tilbakemeldinger fra kjente og ukjente. Nå, etter så mange positive tilbakemeldinger, føler jeg meg som en vinner!

Han har ingen planer om å legge entertainer-karrieren på hylla. 

–  Jeg skal jobbe enda hardere for å bevise at folket ikke har tatt feil! 

TV 2: – Kan ikke endre reglene

Katrine Wergeland, som er pressekontakt for Norske Talenter, forteller at hun har lagt merke til det voldsomme engasjementet for deltakeren. 

– Younnes har fått fantastisk respons etter at han var med i Norske Talenter på fredag. Han hadde ett mål om å stå på scenen i Norske Talenter. Den drømmen fikk han oppfylt. Han vant salen og ga et stort øyeblikk, sier hun. 

Hun opplyser om at hun må skuffe seere som hadde håpet at 16-åringen får komme tilbake til konkurransen.

– Det er vanskelig å komme videre i Norske Talenter, man må ha flertall blant dommerne. Det skjedde ikke for Younnes. Men at han er en fantastisk fyr er det ingen tvil om. Det er gøy at han har engasjert seerne, men vi kan ikke endre reglene av den grunn, avslutter hun.

Se Norske Talenter fredager klokken 20.00 på TV 2.