Buffon: – Han er verdens beste keeper for øyeblikket

Juventus’ rekordkeeper Gianluigi Buffon er ikke i tvil hvem han mener er verdens beste sisteskanse.

Gianluigi Buffon vant VM-gull med Italia i 2006 og har rekorden for flest kamper uten baklengsmål i Serie A.

Se Hart storspille mot Barcelona i Mesterligaen forrige sesong i videovinduet øverst!

I løpet av sin karriere har Buffon ved flere anledninger blitt nevnt som verdens beste keeper.

– Best i verden for øyeblikket
Men Italias landslagskeeper har selv en annen favoritt som bakerste mann. Han mener Manchester City –og Englands landslagskeeper Joe Hart for øyeblikket er blant verdens beste.

– Jeg har sett kampene til Joe Hart i noen år nå, og i mine øyne er han uten tvil en av verdens tre beste keepere, sier Buffon på pressekonferansen foran Mesterliga-oppgjøret mot nettopp Hart og Manchester City.

– Han hadde en periode der han gjorde noen feil og ble vraket fra laget. Men det trengte han. Jeg har alltid sagt at en keeper må være litt masochist for å bli verdens beste, og den perioden gjorde Joe Hart til den han er i dag. Etter at han kom tilbake på laget, kan jeg faktisk ikke se en bedre keeper i verden for øyeblikket, fortsetter Buffon.

– Citys leder
37-åringen skryter ikke bare av redningene Hart noterer seg for. Keeperveteranen mener engelskmannen har blitt en av Manchester Citys viktigste spillere.

– Jeg snakker ikke bare om betydningen av redningene Hart gjør, men også måten han organiserer forsvarer på med selvtillit. Joe Hart er en virkelig leder, skryter Buffon.

Joe Hart har spilt for Manchester City siden 2006 og har fått med seg over 300 kamper for klubben i alle turneringer. For det engelske landslaget har 28-åringen foreløpig spilt 54 landskamper.