<b>SUPERTALENT:</B> Anniken Obaidli scoret 11 mål da nyopprykkede Molde debuterte i eliteserien. Kanskje er hun en joker til VM-troppen i desember.  Foto: Ole Gunnar Onsøien / NTB scanpix
<b>SUPERTALENT:</B> Anniken Obaidli scoret 11 mål da nyopprykkede Molde debuterte i eliteserien. Kanskje er hun en joker til VM-troppen i desember.  Foto: Ole Gunnar Onsøien / NTB scanpix

– Jeg begynte å grine da Thorir ringte 

Anniken Obaidli (20) er Norges nye håndballkomet. 

(TV 2 Sporten): På to år førte hun Molde Håndballklubb fra 2. divisjon til eliteserien.

Nå er Anniken Obaidli inne i landslagsvarmen – og for 20-åringen var det en surrealistisk opplevelse da landslagssjef Thorir Hergeirsson ringte tidligere i sommer.

– Da landslaget skulle på samling til Brasil i sommer, ringte Thorir og spurte om jeg ville være med. Det var fantastisk og det ble mye følelser. Jeg klarte nesten ikke å stå på beina. Jeg begynte å grine litt, innrømmer Obaidli med et smil.

I serieåpningen med Molde scoret hun hele elleve ganger mot Vipers Kristiansand fra sin midtbackposisjon, som gir en pekepinn på potensialet. 

Får ros av sjefen

Og det er ikke lite, ifølge landslagssjef Hergeirsson:

– Hun er en klok bakspiller med blikk for spillet, og hun er gjennombruddssterk. Når du møter henne, tenker du ikke akkurat «dette er en spiller som er rå på gjennombrudd», men det er hun faktisk. Anniken har et godt skudd og et stort balltalent, roser han.

– Kommer VM i desember for tidlig for henne? 

– Hun er en spiller for framtida, men det kan både være i nær framtid og lenger fram i tid. Hennes utvikling avgjør dette, og hvilke spillere Norge trenger for å realisere målene sine i et mesterskap. Det er tidlig å si, men det er gledelig å se at Anniken er i utvikling, sier Hergeirsson.

Drømmer om VM

20-åringen selv blir nesten blank i øynene av å snakke om hvordan det ville være å komme med i en norsk VM-tropp.

– Herregud, det klarer jeg ikke å beskrive. Det ville vært en drøm som gikk i oppfyllelse, det hadde vært så gøy. Jeg klarer ikke å ordlegge meg. Det går ikke, sier hun.

– Det har gått fort fra 2. divisjon til landslaget?

– Det har gått veldig fort. Jeg får bare håpe at det fortsetter å gå oppover. Det er artig å være her og spille med folk som er bedre. Jeg er en av de yngste, noe jeg ser på som veldig positivt. Jeg tar til meg alt de sier og lærer masse, sier Obaidli.