Klare for Dag 4: – Dere får se det rareste vi har gjort

Til og med skuespillerne ble overrasket over hva de måtte igjennom i fjerde sesong. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Torsdag kveld er det premiere på fjerde og siste sesong av suksesserien Dag på TV 2. Ifølge hovedrolleinnehaveren Atle Antonsen er denne sesongen like uforutsigbar som den alltid har vært, og spranget mellom dypt alvor og fjasete komedie er like stort som tidligere. 

Serien, som kan skilte med 26 Gullrute-nominasjoner og 11 Gullruter, har en stjernespekket rolleliste, og i denne runden får flere av dem mer spilletid. 

– Alle hovedkarakterene har sin egen linje som er sentral for dem, og ting kretser ikke bare rundt Dag i denne runden, forteller Antonsen. 

Elsker å jobbe sammen

Men forholdet mellom Dag og Eva (Tuva Novotny) er fortsatt sentral. Heldigvis. For Antonsen og Novotny elsker å jobbe sammen. 

– Vi har jobbet tett i fem år nå. Det er utrolig fint å jobbe med mennesker som er så likeminded på så mange plan som vi er, sier Novotny om sin kollega Antonsen. 

DRØMMEPAR: Tuva Novotny og Atle Antonsen elsker å jobbe sammen og ønsker å fortsette samarbeidet, også etter at Dag-eventyret er over.  FOTO: MARIUS GULLIKSRUD / STELLA PICTURES
DRØMMEPAR: Tuva Novotny og Atle Antonsen elsker å jobbe sammen og ønsker å fortsette samarbeidet, også etter at Dag-eventyret er over.  FOTO: MARIUS GULLIKSRUD / STELLA PICTURES

– Det er litt familiefølelse når vi møtes igjen. Vi har det fantastisk, legger Antonsen til. 

Det rareste gjennom alle sesonger

De to lover mye galskap denne sesongen også. 

Ifølge Atle Antonsen kan vi vente oss det rareste gjennom alle sesonger, denne sesongen. 

– Selv vi sto på settet og tenkte: den så jeg ikke komme! Og dette er et univers som rommer mye og tillater veldig mye. Vi visste ikke at det var mulig å få dette innenfor der, men det var det.

– Virkeligheten overgår fiksjonen

Regissøren og en av skaperne bak serien, Øystein Karlsen, hevder hardnakket at 80 prosent av serien er sann. 

– Det er lite som ikke er hentet fra egne eller bekjentes liv. Veldig ofte overgår virkeligheten fiksjonen, sier Karlsen. 

Han beroliger oss litt når han sier at de plasserer historier fra flere personer inn i samme karakter i serien. 

– Ikke alle eskapadene til Bendik er presentert av et menneske, heldigvis. Men de historiene som faller i den skuffen må utføres av han. 

Overraskende slutt

Karlsen avslører at vi i denne sesongen får se Atle Antonsen i kilt, bærende på Tuva Novotny over det shetlandske landskap som en slags moderne Rob Roy. Så mye mer vil han ikke avsløre. Bortsett fra at vi får svaret på hvordan det går med forholdet til Dag og Eva. 

– De må finne ut av det på en eller annen måte. Det er to mennesker som er livredde for å knytte seg til hverandre. Det eneste jeg kan si er at du ikke kommer til å få vite hvordan det slutter før det er fem minutter igjen av tiende episode, og jeg vil bli overrasket om noen ser det komme. 

Dag på TV 2 torsdager klokka 22:15 eller når du vil på TV 2 Sumo (krever abonnement)