– Som å ta bort den største rockestjernen fra en musikkfestival

TV 2-ekspert Fredrik Aukland frykter for interessen for langrenn etter Petter Northugs landslagsnei.

Etter mandagens møtevirksomhet har Norges Skiforbund konkludert med at Petter Northug ikke får gå verdenscup kommende vintersesong.

Se Skiforbundet forklare hvorfor Northug ikke får delta i verdenscupen øverst!

Northug svarte ikke på tilbudet fra Norges Skiforbund innen fristen, og Skiforbundet opplyser i en lengre pressemelding at 29-åringens mangel på svar betyr at han ikke kan konkurrere i verdenscupen for Norge kommende sesong.

– Northug uvurderlig for langrennssporten
TV 2-ekspert Fredrik Aukland legger ikke skjul på at avgjørelsen fra Skiforbundet er svært skuffende.

– Jeg ble overrasket. Jeg hadde aldri trodd at jeg skulle se et skirenn der Petter Northug ikke står på startstreken. Nå blir det som å gå på musikkfestival uten den største rockestjernen tilstede, sier TV 2-eksperten.

– Dette kommer til å bety enormt mye for langrennsinteressen. For slik jeg tolker det, så ønsket Petter å gå for Norge, men får ikke lov. Men Skiforbundet må skjønne at Petter er uvurderlig faktor i landslagssammenheng. Han er i en unik posisjon for Norge, og etter min mening burde Skiforbundet satt seg ned med Team Northug og funnet en løsning i fellesskap, fastslår Aukland overfor TV 2 Sporten.

Frykter Northug legger opp tidligere
Han tror Skiforbundets nei til Northug vil sørge for en rekordlav interesse for langrenn i Norge.

– Skiforbundets viktigste oppgave er jo å sørge for at langrennsinteressen holder seg oppe, og det blir den ikke uten Petter Northug, sier han.

Aukland frykter at Northug nå kommer til å legge opp.

– Petter kommer til å satse på langløp nå. Og det betyr nok at forholdet hans med Skiforbundet blir dårligere. Den ytterste konsekvensen kan faktisk bli at Northug avslutter karrieren tidligere enn han hadde planlagt, og det er igjen svært uheldig. At han ikke deltar er dessverre svært uheldig både for norsk og internasjonal langrenn, sier eksperten.