Banker alle i Dag 4: Slik har du aldri sett Agnes Kittelsen før

TV-serien om Dag går inn i sin siste sesong: – Det er fint å gi seg på topp, sier Agnes Kittelsen (35).

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Jeg stortrives som actionhelt, sier Agnes Kittelsen (35) til TV 2. 

Skuespilleren er aktuell i fjerde og siste sesong av dramakomedien Dag, som har premiere på TV 2 på torsdag, og i denne sesongen gjør hun ting hun aldri før har gjort. 

Forberedelsene har blant annet inkludert trening av karate og Kung Fu.

– Det som er så gøy med å jobbe med Øystein og Kristoffer (Karlsen og Schau, som har skrevet og regissert Dag, red. anm) er at man får gjøre mye av det man har lyst til, sier hun. 

Vil gjøre mer action

Kittelsen forteller at hun flere ganger har ønsket seg ulike scenarioer til rollefiguren, og fått gjennomslag for det. I denne sesongen får vi blant annet se henne i en scene mistenkelig lik en som Uma Thurman gjorde i Kill Bill. 

– Det var kjempegøy å spille inn scenen, sier Kittelsen, som gjerne gjør flere actionroller om sjansen skulle by seg. 

Men først får vi altså se henne som Malin, den litt forskrudde sekretæren til Dag (Atle Antonsen), en rolle som hun vanskelig kan kjenne seg igjen i. 

– Nei, jeg håper og tror at vi ikke har noe til felles. Hun tør alt jeg ikke tør. 

Kittelsen mener fjerde sesong av Dag er den beste sesongen, og har delte følelser om at eventyret nå er slutt. 

– Det er fint å gi seg på topp, samtidig som det er veldig trist. Vi er inne på noe som er ekstremt bra, og som veldig mange vil være med på. Jeg håper vi kan gjøre noe annet sammen, sier hun. 

Fra Hollywood til Dag

Den internasjonale stjernen MyAnna Buring (35) er en av nykommerne i årets sesong. Hun har tidligere spilt i store serier som Downton Abbey, Banished og Ripper Street, i tillegg til at hun hadde en sentral rolle som vampyren Tanya i Twilight-filmene.

Buring ble født i Sverige, men har levd sitt voksne liv i Storbritannia. Dette er første gang hun er med i en skandinavisk innspilling, og det gjør hun fordi hun elsket tv-serien.

– Jeg hadde sett alle de tidligere sesongene. Etter at jeg oppdaget serien, så jeg alle de tre sesongene på to dager. Jeg elsket serien og ble helt forelsket i alle karakterene. Da jeg fikk spørsmål om å delta, trengte jeg ikke et øyeblikk på å bestemme meg, sier hun til TV 2.