Toyota Prius er ikke den mest spennende bruktbilen du kan kjøpe. Men kvaliteten er særdeles god.
Toyota Prius er ikke den mest spennende bruktbilen du kan kjøpe. Men kvaliteten er særdeles god.

Dette er smart bruktbil-kjøp for lite penger

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hei jeg har hørt at en Toyota Prius kan være en veldig bra bruktbil, at det er lite som går i stykker. Er det noen spesiell grunn til det?

Kan ikke bruke så mye på bil, men tenker rundt 60.000 kroner. Det er viktig at det ikke blir mange problemer med den. Hilsen Karianne.

Benny svarer

Hei Karianne. Det er helt riktig det du har hørt. Toyota Prius er en veldig god bruktbil.

Ikke bare det - nå begynner de å bli billige også. Man får biler (som har gått langt...) helt ned til under 40.000 kroner.

Jeg tror nok allikevel at det er lurt å legge litt mer penger i det - slik som du har tenkt. For 60.000 kroner får du en Prius II fra ca 2007 og som har gått rundt 150.000 kilometer.
Prius fikk mye oppmerksomhet som ny og solgte da også svært godt i en periode på flere år. Flere enn 10.000 biler har blitt solgt, bare her i Norge.

Nå har nok modellen kommet litt i skyggen av elbiler og nye ladbare hybrider og har således blitt en litt glemt modell. Også på bruktmarkedet.

Du spør hvorfor Toyota Prius er så god. Det er nok flere svar på dette. En av grunnene er nok at da Toyota lanserte sin Prius - verdens første serieproduserte hybridbil - tilbake i 1997, så var dette noe helt nytt og innovativt.

Toyota kunne ikke tillate seg å gjøre noe feil her, og når japanske ingeniører bestemmer seg for noe, så gjennomføres det...

Interiøret i Toyota Prius er ganske minimalistisk og enkelt.
Interiøret i Toyota Prius er ganske minimalistisk og enkelt.

Salget av disse tar helt av

Dette bør du sjekke før kjøp.

 De fleste Prius har blitt forsiktig brukt av voksne eiere. Dette er en romslig, praktisk og lettkjørt bil. Kvalitet og driftsikkerhet er som nevnt veldig god.

På minussiden kan det nevnes at du neppe vil klare å presse forbruket ned i oppgitte 0,43 l/mil. 0,5–0,6 l/mil er nok langt mer realistisk. Altså omtrent det samme som en dieselbil fra samme tid byr på.

Frontlysene er også ganske svake og mangler viskere/spyler. Bremsene,særlig bak, bør også sjekkes litt nøye. De har det med å ruste og å sette seg fast.

Leter du opp en pen og godt utstyrt bil med komplett servicehistorikk, så tror jeg du får en bil du vil få mye glede av, til en billig penge. 

Les mer om helt nye Toyota Prius som kommer nå, her: 

Stort arkiv

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

Har du innspill eller erfaringer – skriv inn i kommentarfeltet under