RISIKERER SPARKEN? TV-ekspert er kritisk til Pep Guardiolas innsats som Bayern München-trener.  AFP PHOTO / CHRISTOF STACHE FOTO: CHRISTOF STACHE /
RISIKERER SPARKEN? TV-ekspert er kritisk til Pep Guardiolas innsats som Bayern München-trener.  AFP PHOTO / CHRISTOF STACHE FOTO: CHRISTOF STACHE /

Tror Guardiola risikerer sparken i Bayern München

TV-ekspert og tidligere Bayern München-spiller mener Pep Guardiola lever farlig som Bayern München-trener.

Pep Guardiola har ledet Bayern München til to strake Bundesliga-titler, og har fått en perfekt start på årets sesong med fire strake seire.

Likevel mener TV-ekspert og tidligere Bayern München-spiller Dietmar Hamann at spanjolen er heldig som fremdeles er værende i den tyske gigantklubben.

– Ville vært like gode med en annen trener
Hamann er nemlig ikke akkurat nevneverdig imponert over det Guardiola har levert som trener på Allianz Arena.

– Jeg tror ikke Bayern München hadde gjort det noe dårligere dersom de hadde hentet inn en ny trener. Dersom jeg må rangere Guardiolas innsats fra én til ti, så vil jeg gi ham en femmer, sier Hamann til Sky Sports News.

TV-eksperten mener Guardiolas prosjekt med Bayern München i Europa er mislykket.

– I ligaen har Bayern gjort det strålende, men i cupen ble de slått av Dortmund som spilte med ti mann. Og i Mesterligaen har de røket ut to ganger, poengterer tyskeren.

– Van Gaal og Heynckes ville fått sparken
Han tror Guardiola kun har unngått å få sparken på grunn av sitt rykte og navn han bygget opp i Barcelona.

– Verken Louis van Gaal eller Jupp Heynckes hadde fått blitt værende om de hadde hatt de samme resultatene som Guardiola, sier Hamann, som tror den tidligere Barcelona-treneren får fyken ved sesongslutt dersom Bayern München ikke sikrer seg finaleplass i Mesterligaen.

– Denne sesongen må Bayern og Guardiola være ærlige. Dersom han ønsker å bli husket som en stor trener for Bayern München må han vinne Mesterligaen, sier han.