I BARNEVERNETS SØKELYS: Politiet undersøkte torsdag stedet hvor Alma Gabriela Knutsen (14) ble funnet død i slutten av august i år. En 14 år gammel gutt har tilstått å ha drept henne.
Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
I BARNEVERNETS SØKELYS: Politiet undersøkte torsdag stedet hvor Alma Gabriela Knutsen (14) ble funnet død i slutten av august i år. En 14 år gammel gutt har tilstått å ha drept henne. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

Søgne kommune gransker seg selv etter drapet på Alma (14)

Ordføreren i Søgne kommune vil granske hvilke tiltak 14-åringen som har tilstått drapet på Alma Gabriela Knutsen, har fått fra barnevernet før drapet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ordfører Åse R. Severinsen ber mandag administrasjonen i kommunen om å få all informasjon på bordet om oppfølging 14-åringen har fått. Fredag ble det kjent at 14-åringen var involvert i en skyteepisode i april i fjor der en jevngammel gutt ble alvorlig skadd.

– Jeg er veldig opptatt av å vite hva som er gjort, hvem som ha vært inne i bildet og når, sier Severinsen til Fædrelandsvennen.

Oppvekstsjef Jon Wergeland i Søgne kommune sier 14-åringen har fått god oppfølging både av barnevern og skole etter skyteepisoden i fjor.

– Jeg kan ikke si mer enn det generelle. Han har fått veldig god oppfølging av barnevernet etter den episoden, og enda bedre oppfølging fra skolen for å kunne ta del i den undervisningen vi tilbyr, sier han.

Alma Gabriela Knutsen (14) ble funnet død i Søgneelva 29. august. I forrige uke ble det kjent at en jevnaldrende gutt har tilstått at han drepte henne. Gutten er under den kriminelle lavalderen, og det blir derfor ingen straffesak mot ham. (©NTB)