Gerrard: – Rodgers ba meg friste Willian og Kroos til Anfield

Steven Gerrard røper at manager Brendan Rodgers brukte kapteinen aktivt i jakten på nye spillere.

Liverpool-legenden Steve Gerrard var ikke bare en viktig mann på banen for manager Brendan Rodgers.

I sin nye bok røper Gerrard at manageren også brukte ham aktivt i Liverpools jakt på nye stjerner.

Det var spesielt to stjerner Rodgers ønsket seg, og som han ga den nåværende LA Galaxy-stjernen i oppdrag å friste til Anfield: Den brasilianske stjernen Willian og den tyske VM-vinneren Toni Kroos.

– Han ville til en Mesterliga-klubb
– I 2013 var spilleren vi ønsket oss den brasilianske kantspilleren Willian. Jeg fulgte den vanlige rutinen med tanke på å kontakte en stjernespiller vi ønsket å signere. Fremfor å ringe ham direkte, så sendte jeg ham en tekstmelding, røper Gerrard i sin bok «My Story», ifølge The Daily Mail.

Gerrard fikk raskt svar fra Willian.

– Willian takket meg og sa at han ville elsket å spille sammen med meg, men sa at det var klubber som til vanlig spilte i Mesterligaen han allerede hadde snakket med, forteller Gerrard.

– Jeg svarte at jeg mente Liverpool ville være en strålende overgang for ham, at fansen og historien til klubben er fantastisk, og at han kunne utrettet store ting. Men han svarte at han ikke var sikker på at Liverpool kunne sikre ham spill i Mesterligaen, og senere gikk han til Chelsea, opplyser den tidligere Liverpool-kapteinen.

– Kroos var nesten allerede klar for Real Madrid
Sommeren 2014 fikk han i oppdrag fra Brendan Rodgers å forsøke å overtale den tyske VM-vinner Toni Kroos til å velge Liverpool fremfor Real Madrid.

– Vårt hovedmål i 2014 var latterlig optimistisk. Brendan spurte meg om å forsøke å overtale Toni Kroos til å signere for Liverpool. Han smilte til meg og sa «denne overgangen skal vi vinne». Vi beundret begge Kroos. Men jeg visste at Real Madrid allerede var i kontakt med Bayern München og var kommet med et bud da jeg skrev SMS til Kroos, skriver Gerrard.

Men da hadde Kroos allerede bestemt seg.

– Tyskeren var i ferd med å vinne VM med sitt landslag og Real Madrid var nybakte Mesterliga-vinnere da jeg skrev tekstmeldingen. Men alle liker at vi gjør et forsøk, mener Gerrard.

– Høflig og respektfull
Gerrard sier at Kroos’ tilbakemelding var både høflig og respektfull.

– Noen av de beste spillerne i verden er også de mest respektfulle. Kroos fikk meg ikke til å føle meg som en komplett idiot. Men, han var jo i ferd med å signere for Real Madrid. Vi utvekslet litt tekstmeldinger, og jeg ønsket ham lykke til i Spania, sier Gerrard.