FLYKTNINGER: Syriske flyktninger måtte natt til lørdag overnatte utenfor Politiets utlendingsenhet på Tøyen i Oslo.  FOTO: ALEXANDER KLANDERUD / TV 2
FLYKTNINGER: Syriske flyktninger måtte natt til lørdag overnatte utenfor Politiets utlendingsenhet på Tøyen i Oslo. FOTO: ALEXANDER KLANDERUD / TV 2

Solberg tror Norge må bosette 15.000 nye asylsøkere i år

Statsminister Erna Solberg (H) tror antallet asylsøkere og flyktninger norske kommuner må ta imot i år kan komme opp i 15.000.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Solberg mener at Norge allerede har tatt en lederrolle i håndteringen av flyktningkrisen og påpeker at tilstrømmingen til Norge er stor.

– Hvis asylanttilstrømmingen fortsetter, vil det kanskje komme 16-17.000 asylsøkere i år. La oss si at 12.000 av dem får opphold. Sammen med 3.000 kvoteflyktninger har vi da 15.000 flyktninger. De skal bosettes i norske kommuner, sier Solberg til Dagbladet.

Dermed mener hun at det kan bli vanskelig å innfri kravene fra Venstre, KrF, Miljøpartiet de Grønne og SV om at Norge skal gjøre mer og ta imot flere flyktninger.

– Jeg anerkjenner deres ønske om å delta. Men jeg tror de undervurderer hvor stor tilstrømmingen egentlig er for øyeblikket, sier hun.

Mandag reiser justis- og beredskapsminister Anders Anundsen (Frp) til EU for å drøfte flyktningkrisen med ledere fra hele Europa. Senere i uka møter Solberg Tysklands statsminister Angela Merkel i Berlin. (©NTB)