Turister drept av egyptiske sikkerhetsstyrker ved en feil

12 meksikanske turister og egyptere er drept etter at egyptiske sikkerhetsstyrker ved en feil åpnet ild mot kolonnen de kjørte i, opplyser egyptiske myndigheter.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ti personer er såret i skyteepisoden, opplyser innenriksdepartementet i landet mandag.

Hendelsen skjedde i ørkenområdet Wahat vest i landet, melder BBC.

– En felles politi- og militærstyrke jaget «terroristelementer» i et oaseområde i den vestlige ørkenen, da de ved en feiltakelse skjøt mot terrengbiler som tilhørte en gruppe meksikanske turister, heter det i en uttalelse.

– Hendelsen førte til at 12 mexicanere og egyptere ble drept. I tillegg er ti sårede sendt til sykehus.

Reiseoperatøren hadde ifølge det egyptiske reiselivsdepartementet ikke tillatelse til å være i området. Alle utflukter til dette området må godkjennes av myndighetene. 

– De skulle ikke oppholdt seg i området, sier Rasha Azazi til nyhetsbyrået AP.

Fordømmer handlingene

Men Mexicos president Enrique Peña Nieto reagerer kraftig på angrepet. 

– Mexico fordømmer disse handlingene mot våre innbyggere, og krever at regjeringen i Egypt gjennomfører en grundig undersøkelse av hva som skjedde, skriver han på mikrobloggtjenesten Twitter. 

Skjulested for islamister

Området hvor turistene ble beskutt, er svært populært blant besøkende til landet, men det er også skjulested for militante islamister. I forrige måned ble en kroatisk statsborger som jobbet for et fransk firma, halshugget av den egyptiske grenen av gruppen Islamsk stat (IS) i området. IS i Egypt har også gjennomført en rekke angrep mot sikkerhetsstyrkene i landet.

NTB/TV 2