FEIRING: Brann-spillerne feirer seier over Follo i juli.
Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix FOTO: GRøTT, VEGARD WIVESTAD /
FEIRING: Brann-spillerne feirer seier over Follo i juli. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix FOTO: GRøTT, VEGARD WIVESTAD /

Rekdals oddstips: Seier til Brann

Tror Brann slår Fredrikstad og Sogndal slår Nest-Sotra - sjekk mandagstipset!

Annonse:

BRANN - FREDRIKSTAD FK (OBOS-LIGAEN) H: 1,55 U: 3,55 B: 5,25
Både Hødd og Sandnes Ulf tapte på søndag, men Kristiansund BK gjorde jobben mot Bærum, og dermed må Brann vinne her for å holde tritt med KBK i kampen om andreplassen. Bergenserne står med 3-0 over Hønefoss og 3-2 over Strømmen på de to siste kampene. Piotr Leciejewski ble utvist på slutten mot Strømmen og soner karantene her. Det samme gjør midtstopper Bismar Acosta. Amerikanske Horwath kommer inn i mål. Arne Erlandsens redningsaksjon i Fredrikstad ser ut til å fungere. De tok en fin 3-2 seier over Sandnes Ulf sist, men tapte 0-4 for Jerv runden før. Allikevel har de nå klatret opp på trygg grunn med en trepoengs luke til nedrykkslagene. FFK er 3-1-7 borte, Brann står med 10-9-3 hjemme og er ubeseiret på de fire siste. Henrik Kjelsrud Johansen er antagelig eneste skadefravær for FFK, etter de har fått tilbake flere mann fra skade.

Spill TV 2 Premier League-manager!

SOGNDAL - NEST-SOTRA (OBOS-LIGAEN) H: 1,37 U: 4,05 B: 6,65
Sogndal hadde en dårlig periode i juni og juli hvor de avga veldig mange poeng. På de to siste har de slått Bærum og Follo, og dersom de vinner her så øker de igjen forspranget over KBK til syv poeng. Det kan være gode poeng å ha med seg inn i innspurten. Sogndal har svært god statistikk mot lag fra nedre halvdel. Her kommer Nest-Sotra på besøk. De ligger nest sist med 21 poeng, fire opp til trygg plass. Nest har slått Levanger og Bryne nylig, men tapte 1-2 for Ranheim sist. Det eneste laget de har slått fra øvre halvdel er Jerv. Nest-Sotra er 2-4-5 på bortebane, og karrer til seg poeng her og der, men dette blir nok for tøft.

Sjekk alle oddstipsene - nye hver dag!

JÖNKÖPINGS SÖDRA - MJÄLLBY (SUPERETTAN) H: 1,43 U: 3,75 B: 5,25
Jönköpings Södra styrer mot Allsvenskan. De tapte faktisk 0-2 for Degerfors på bortebane sist, det var første tap siden hjemmetap for samme lag i juni. Uansett topper de med 49 poeng, og de har en ni poengs luke ned til Sirius på kvalik. Konsentrasjonen må holdes oppe, men mye skal til for at dette går galt. Her møter de Mjällby, som virkelig sliter. De rykket ned fra Allsvenskan forrige sesong, og ligger nå helt sist med bare 19 poeng - utrolig nok sammen med Brommapojkarna, som også rykket ned forrige sesong. Begge to ligger nå an til dobbelt nedrykk. Mjällby er 2-3-5 på ti bortekamper så langt, Jönköpings Södra er 9-1-1 hjemme. Hjemmelaget er klokkeklare favoritter. Sist lagene møttes vant Jönköpings Södra 1-0.