Degenkolb tok siste stikk i Fabio Arus triumftog

Astana-rytteren Fabio Aru hadde full kontroll da triumftoget hans inntok Madrid på den siste etappen av Vuelta a España søndag.

25-åringen fra Italia avgjorde det spanske storrittet på den nest siste etappen lørdag, da han parkerte Tom Dumoulin på den aller siste fjelletappen. Nederlenderen var sjanseløs. Ikke bare mistet han ledertrøya til Aru, men han ble også skjøvet helt ut av seierspallen.

Dermed kunne Aru ta det temmelig piano på den siste etappen i Madrid søndag kveld. Da var det andre ryttere som hadde en jobb å gjøre, for å vinne den 21. og siste etappen i et storritt som Vuelta a España er alltid forbundet med mye prestisje.

Søndag var det spurtkongen John Degenkolb som endelig kunne triumfere og sikre seg en etterlengtet etappeseier. At det skjedde på løpets siste dag hadde ikke tyskeren noe imot.

Se spurten øverst i artikkelen

Fabio Aru sikret sin første seier i et Grand Tour-ritt. Han ble kjørt fram av laget sitt på samtlige etapper, og sammen med Tom Dumoulin kjempet han en voldsom kamp mot slutten på å få overtaket i sammendraget. Også Joaquim Rodríguez var med i denne kampen.

Det var Dumoulin, som kjører for Giant-Alpecin, som fikk den hardeste medfarten, for Rodriguez klarte seg bra på den siste fjelletappen lørdag og kunne sikre annenplassen i sammendraget på den 98 kilometer lange avslutningsetappen i Madrids gater. (©NTB)