LSK lekte med AaFK i Riise-returen

Bjørn Helge Riise (32) var spent før Åråsen-comebacket, men kunne ikke hindre at Aalesunds elendige borteform fortsatte.

Lillestrøm-Aalesund 3-1

Riise dro hjem til Ålesund for to måneder siden. Totalt har den tidligere landslagsspilleren ni år bak seg i Lillestrøm-drakten.

Selv om han løp og jobbet iherdig på midtbanen, hang ikke gjestene med i søndagens Tippeliga-kamp.

Det eneste den tidligere kanarifuglen fikk med hjemover til Sunnmøre var et gult kort etter at han felte LSKs gode midtbanespillere Malaury Martin.

Aalesund, som reduserte på et sent straffespark fra Leke James, har tapt hele ni av tolv bortekamper denne sesongen. Laget prøvde å spille kompakt og lå i perioder nærmest med Magne Hoseth som skjold foran stopperne, uten at det holdt LSK-spillerne unna.

Se kampsammendrag øverst i artikkelen

To cornere fra Martin var resepten da hjemmelaget tok ledelsen etter elleve minutter. AaFK slapp først unna med tverrligger og redning på strek, men kunne intet gjøre da Marius Lundemo klinte til.

Etter et flott angrep kunne Jørgen Kolstad øke ledelsen like før pause etter svak keeperspill fra Sten Grytebust.

Bare et par minutter etter hvilen løp Fred Friday fra Mikael Bertil Dyrestam, rundet Grytebust og nærmest spaserte inn 3-0. Målet var Fridays sjuende i år.  (©NTB)