Hør låta Highasakite skrev til flyktningene

Bandet sier de ikke kommer til å spille låta igjen. Få med deg den eksklusive opptredenen her!

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det kritikerroste bandet Highasakite byr på verdenspremiere av helt ny låt når de opptrer under innsamlingsaksjonen «Hjelp flyktningene – gi håp» søndag

Låten «Under the sun» er skrevet eksklusivt for innsamlingsaksjonen, der alle inntektene går til de syriske flyktningene.

– Vi har lagd en låt for anledningen, og den kommer vi ikke til å spille igjen. Den er bare for i kveld, forteller vokalist og låtskriver Ingrid Helene Håvik (28) til TV 2.

– Fint å kunne bidra

Verden står overfor den verste flyktningkrisen siden andre verdenskrig, ifølge EU. Bandet legger ikke skjul på at de har latt seg opprøre av de grusomme hendelsene som har utspilt seg den siste tiden.

– Det er helt forferdelig. Det er så mye å si, at jeg vet ikke hvor jeg skal begynne. Det er fint å kunne bidra, sier Øystein Skar (30), mens Ingrid legger til: 

– Mer enn politisk standpunkt, så er dette en oppfordring til å bry seg.

Blir rørt

Nordmenn har vist et enormt engasjement når det kommer til flyktningkrisen. Blant annet tar folk initiativ til innsamlinger av ting som penger, klær og leker, i tillegg til at en stor gruppe frivillige hjelper flyktningene ved Politiets utlendingenhet i Oslo. Det synes bandet er rørende.

– Det sykt fint å se de nordmennene som faktisk strekker ut en hånd, som tilbyr sofaen sin eller gjesterommet sitt til flyktningene. Det er rørende å se at så mange mennesker bryr seg, sier Kristoffer Lo (30).

Nå håper de at dette kan bli en generell holdning.

– Det som hadde vært fint er om alle ga den hjelpende hånden ikke bare når det blir en total krisesituasjon, men at det blir en generell holdning å støtte de svake i et samfunn, sier Marte Maaland Eberson (27).

Se «Hjelp flyktningene – gi håp» søndag klokken 19.00 på TV 2. Følg oss direkte i livesenteret her og se hvordan du kan bidra! Du kan også dele dine bilder i sosiale medier med hashtaggen #GiHåp.