DRIKKE TE: Sir Elton John vil gjerne drikke te med Russlands president Putin.  FOTO: STELLA PICTURES
DRIKKE TE: Sir Elton John vil gjerne drikke te med Russlands president Putin.  FOTO: STELLA PICTURES

Elton John vil møte Putin

– Verden står foran mye større problemer enn de homofile, sier Elton John i et intervju med BBC.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sir Elton John (68) spilte konsert i Russland allerede i 1979 da landet het Sovjetunionen og de politiske forholdene var annerledes enn nå.

Han innrømmer å ha en dragning til Russland etter å ha blitt så godt mottatt der den gang.

– Jeg liker dem. Jeg liker Russere. Da jeg var der i 1979, så ble jeg overrasket over hvor vennlig og snille de var. Og det er den eneste grunnen jeg har, sier Elton John om at han nå har lyst til å gjøre noe for de homofiles rettigheter i landet.

Sir Elton John, er selv er homofil og forstår ikke helt Putins forakt for homofile. Derfor vil han nå prøve å gjøre noe med saken.

UKRAINIAS PRESIDENT: Sir Elton John møtte nylig den Ukrainske presidenten Petro Poroshenko, under et møte i Kiev, den 12. september i år.  FOTO: MIKHAIL PALINCHAK /
UKRAINIAS PRESIDENT: Sir Elton John møtte nylig den Ukrainske presidenten Petro Poroshenko, under et møte i Kiev, den 12. september i år.  FOTO: MIKHAIL PALINCHAK /

– Jeg kan bruke min kjendisstatus og formue for å bringe folk sammen for musikken, og prøve å bruke det til å få igjennom budskapet om fred, toleranse og inkludering på mine eldre dager. Jeg ville sikkert ikke gjort dette da jeg var 40 eller 50 år, for da var jeg ikke moden nok til å gjøre det. Da var jeg full og jeg var en rusavhengig, sier han til BBC.

Vet ikke om Putin vil kunne påvikes

Om Elton John får møte Russlands president eller ikke vet han ikke, og han vet heller ikke om presidenten vil la seg påvirke av budskapet hans.

– Tror du at du klarer å påvirke president Putin i Russland?

– Det er et stort spørsmål. Mest sannsynlig nei. Men jeg skal gjøre et forsøk. Jeg ønsker å møte han. Jeg ønsker å sitte ned med han og snakke med han. Men jeg vil møte han og si  kom la oss ta en kopp te, la oss snakke om dette, sier John til BBC.

Kan bli ledd av

Han er ikke fremmed for tanken på at president Putin vil le av han bak ryggen på han.

– Kanskje han vil le bak ryggen på meg når jeg lukker igjen døren, og han kan kalle meg en idiot, men da kan i hvert fall jeg ha god samvittighet og si at jeg har prøvd, sier han i intervjuet med BBC.

Ikke de homofile som er problemet

Elton John vet i hvert fall hva han vil si til Putin.

– Jeg vil si kom igjen, homofile er ikke problemet her. Vi er ikke problemet i verden. Verden står forran mye større problemer enn de homofile. Aksepter det, og la oss stå sammen for å prøve å løse problemenene i verden. Vi må ikke isolere oss og vær forutinntatt mot homofile, sier han til BBC.